Mergi la conţinutul principal

Rezerviștii la raport. CMJ Brăila clarifică situația militară a brăilenilor rezerviști

• zilele trecute, mai mulți brăileni au primit „Ordine de chemare pentru clarificarea situației militare”, transmise de către Centrul Militar Județean Brăila • am solicitat punctul de vedere al CMJ Brăila, care ne-a transmis că „activitatea de chemare a rezerviștilor este o atribuție a centrelor militare, care se execută continuu, fără a fi întreruptă, și nu este influențată în niciun fel de situația de securitate din proximitatea României”

 

Războiul de la granița de est a României a produs, cum era și firesc, îngrijorare în rândul brăilenilor, dat fiind faptul că exploziile dronelor și a rachetelor rusești se întețesc și împrăștie moartea pe malul ucrainean al Dunării, la o zvârlitură de băț de malul românesc. Mai mult, zilele trecute, am fost contactați de concitadini care, deși aflați la o vârstă respectabilă, au primit „Ordin de chemare pentru clarificarea situației militare”, semnat de comandantul Centrului Militar Județean Brăila.

Reprezentanții CMJ Brăila ne-au precizat, însă, că ordinele de chemare a rezerviștilor reprezintă o activitate obișnuită a instituției și care nu este influențată în niciun fel de situația de securitate din proximitatea României. Centrul Militar Județean Brăila ne-a transmis următorul comunicat:

„Cu privire la activitatea de chemare a rezerviștilor în vederea clarificării situației militare, efectuată de către Centrul Militar Județean Brăila, vă facem cunoscut faptul că, în conformitate cu prevederile cuprinse la art. 51 din Legea nr. 446/2006, această activitate este o atribuție a centrelor militare, care se execută continuu, fără a fi întreruptă, și nu este influențată în niciun fel de situația de securitate din proximitatea României. La această activitate sunt chemați cetățenii cu obligații militare din județul Brăila, care dețin grad militar în rezervă, cu mențiunea că, în conformitate cu art. 86 alin. (4) din Legea nr. 80/1995, cadrele militare în rezervă au obligații militare până la împlinirea vârstei de 63 de ani, iar în conformitate cu prevederile art. 41 alin. (1) din Legea nr. 446/2006, soldații și gradații în rezervă au obligații militare până la împlinirea vârstei de 55 de ani. Având în vedere cele precizate mai sus, vă înformăm că această activitate de chemare pentru clarificarea situației militare a rezerviștilor se organizează și se desfășoară cu respectarea legislației în domeniu”.

Semnează, lt. col. Ovidiu-Marian Lupașcu, comandantul CMJ Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro