Mergi la conţinutul principal

Revoluția din decembrie 1989 își va avea locul ei la Muzeul Brăilei „Carol I”

• vineri, 15 decembrie, în Sala „Regele Ferdinand I și Regina Maria” a Muzeului Brăilei „Carol I”, s-a desfășurat o amplă manifestare dedicată etapelor Revoluției din Decembrie 1989, de la Brăila • în cadrul manifestării, a fost încheiat un Protocol de colaborare între Asociația Uniunea Revoluționarilor din Decembrie 1989 și Muzeul Brăilei „Carol I”

 

Vineri, 15 decembrie, de la ora 12.00, Sala „Regele Ferdinand I și Regina Maria” a Muzeului Brăilei „Carol I” a găzduit manifestarea „Decembrie 89 - Etapele Revoluției la Brăila: înainte și după 22”, cu participarea revoluționarilor Marian Gheorghiu, Vasile Datcu și Valentin Popa.

La eveniment, au fost prezenți muzeografi, istorici, revoluționari și elevi ai mai multor licee de prestigiu din Brăila, care au aflat, uniii pentru prima dată, informații despre Revoluția din Decembrie 1989, de la Brăila, despre cei care, riscându-și libertatea și viața, au „uneltit” împotriva dictatorului comunist și despre contrarevoluția care a făcut zeci de victime numai în orașul nostru.

În cadrul manifestării dedicată Revoluției din Decembrie 1989, a fost semnat un protocol între Asociația Uniunea Revoluționarilor din Decembrie 1989, reprezentată de dl. Marian Gheorghiu, și Muzeul Brăilei „Carol I”, reprezentat de conf. dr. Costin Croitoru, managerul instituției. Potrivit protocolului, părțile au stabilit de comun acord să colaboreze pentru cunoașterea adevărului despre Revoluția anticomunistă din decembrie 1989, să apere perpetuarea adevărului istoric și valorile Revoluției Române din Decembrie 1989 pe plan local și național, să apere idealurile Revoluției, principiile libertății și democrației și să colecteze documente, obiecte, materiale de recuzită și fotografii din perioada Revoluției, în vederea înființării unui sector dedicat acestei perioade la Muzeul Brăilei „Carol I”. Se vor avea în vedere, de asemenea, organizarea unor activități culturale și educative dedicate Revoluției din Decembrie 1989.

Au rostit acoluțiuni Marian Gheorghiu, Vasile Datcu și Valentin Popa, revoluționari brăileni care s-au aflat în miezul evenimentelor de acum mai bine de trei decenii, care au însângerat străzile Brăilei și au marcat sfârșitul dictaturii comuniste. Tot vineri, a fost inaugurată Expoziția „Dușmance ale popurului”, dedicată femeilor care au avut de suferit în temnițele comuniste.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro