Şefa Serviciului de Medicină Legală (SML) Brăila, dr. Gina Ilie, susţine că salarizarea angajaţilor din instituţie se face diferit faţă de colegii lor din ţară şi că Brăila e un oraş "izolat" de lege.
Nemulţumirea dr. Gina Ilie pleacă de la un control al Curţii de Conturi, din anul 2012, efectuat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Inspectorii ar fi decis că acordarea sporurilor pentru condiţii deosebite către angajaţii SML Brăila intră la plăţi ilegale. Astfel, conducerea SJU s-a conformat şi a tăiat de la plată sporurile de condiţii deosebite pentru personalul medico-legal brăilean.
Acest lucru i-a indignat pe lucrători, dar şi pe şefa SML. Au pornit procese peste procese, însă nu şi-au găsit dreptatea în instanţă. Ultima înfăţişare au avut-o zilele trecute, la Curtea de Apel Galaţi, instanţă care a decis acelaşi lucru: că medicii legişti nu au dreptate, iar salarizarea se va face după cum a "dictat" Curtea de Conturi. "Reţeaua naţională de medicină legală este alcătuită din 53 de unităţi medico-legale. În toată această reţea, salarizarea se realizează conform metodologiei elaborate de Ministerul Sănătăţii, pe baza legilor în vigoare şi transmisă institutelor şi spitalelor judeţene. După cum se poate vedea, doar la Brăila salarizarea în Serviciul de Medicină Legală este reglementată de o decizie aberantă şi abuzivă, emisă pe baza aprecierii unui funcţionar incapabil din cadrul Camerei de Conturi Brăila, decizie ridicată la rang de lege de judecătorii din cadrul Tribunalului Brăila şi ai Curţii de Apel Galaţi. Acesta este adevărul înfăptuit de hotărârile instanţelor anterioare", ne-a declarat dr. Gina Ilie, şefa SML Brăila, menţionând totodată că va reveni cu detalii din toate procesele pe care le-a avut în instanţă, pe marginea salarizării.