Mergi la conţinutul principal

Revitalizarea voleiului brăilean. Sport Plus Brăila a înscris o echipă în Divizia A2

* voleiul feminin revine în prim planul sporturilor de echipă brăilene * “Reînnodăm tradiția voleiului brăilean” spune Constantin Baciu

 

În urmă cu 10 ani, o echipă din Brăila promova pe prima scenă a voleiului brăilean, dar fără un sprijin financiar adecvat, aceasta nu a putut să evolueze în acest eșalon. Mai mult, s-a desființat.

La 10 ani distanță, o nouă provocare s-a lansat pentru sportul de echipă care a adus mari satisfacții orașului nostru, voleiul. Sport Plus Brăila a înscris o echipă de volei feminin în Divizia A2. În felul acesta clubul reînnoadă tradiția voleiului brăilean.

Este un prim rezultat pozitiv obținut de gruparea sportivă coordonată de Constantin Baciu, unul care vine după o muncă asiduă de zece ani, o perioadă în care clubul și-a creat o pepinieră pe care poate conta acum în cel de-al doilea eșalon al voleiului românesc.

Președintele clubului Sport Plus Brăila, Constantin Baciu, a prezentat noul proiect care va avea ca punct maxim promovarea acestui club în primul eșalon al voleiului românesc.

 

- Sunteți pregătit pentru noua provocare?

- După o muncă susținută de 8-9 ani am reușit să ne realizăm visul, Sport Plus Brăila este în Divizia A2. Am depășit perioada de formare și acum avem o bază corectă, avem voleibaliste brăilene care au făcut pasul spre campionatul de senioare. Un campionat în care, cu excepția Galațiului și a Argeșului, toate celelalte echipe sunt formate din voleibaliste junioare sau care abia au trecut de această perioadă.  Reînnodăm astfel tradiția voleiului brăilean.

 

- Aveți și susținerea financiară necesară?

- De la 1 august 2021, odată cu intrarea în finanțare de la Consiliul Județean, am demarat deja pregătirile. Este un proiect finanțat de CJ Brăila până pe 30 noiembrie.

 

- Porniți la drum cu un nou antrenor?

- Nicușor Harabagiu s-a alăturat proiectului nostru și cu acesta am demarat pregătirile în vederea participării în Divizia A2. Un antrenor valoros, care a trecut prin toate etapele junioratului și cu experiență la nivelul seniorilor. Acesta a pregătit echipa masculină Arcada Galați, care s-a bătut la titlu în ultimii ani. Un antrenor modern, care are cunoștințe temeinice legate de această meserie, un profesionist al domeniului. Acesta urmează și o carieră universitară la Facultatea de Educație Fizică și Sport Galați, iar în această toamnă va susține examenul de doctorat. Toate acestea sunt argumente solide pentru obiectivul nostru comun, unul asumat pentru următorii 4 ani, care să sperăm că va aduce Brăila în primul eșalon al voleiului românesc.

 

- Despre lotul echipei ce ne puteți spune?

- După ce am depășit prima etapă, pot spune că avem un grup de jucătoare brăilene cu vârste între 14 și 16 ani, precum și 6 jucătoare cu o mai mare experiență, formate de clubul Dinamo București, cu vârste între 17 și 22 de ani, jucătoare cu titluri de campioane naționale, de vicecampioane. Cu acestea, noi credem că în acest an putem alcătui o echipă competitivă pentru Divizia A2. După ediția de campionat 2021-2022, vom fi nevoiți să aducem 2-3 jucătoare de un nivel superior celor pe care le avem și managerial să putem oferi tot cadrul organizatoric care să susțină, în cel de-al treilea an, o eventuală promovare în prima divizie.

 

- Pentru realizarea acestui vis vă veți baza și pe sponsori?

- Da. Sunt bucuros că sponsorii care au venit să sprijine proiectul nostru ne ajută în continuare și din 2022 cred că vor veni și alții. Activitatea noastră sportivă este în atenția opiniei publice, iar cea economică este făcută cu mare transparență. Cel mai important obiectiv a fost îndeplinit, dar tot mai există un neajuns.

 

- Care ar fi acesta?

- Grupele de copii și juniori. Consider că în aceste vremuri pandemice părinții ar trebui să-și trimită copii să facă sport. Iar fetele ar trebui îndreptate către volei, pentru că nu este un sport de contact, ci unul care ar putea să le dezvolte armonios. Cred că odată cu emulația creată prin formarea echipei de senioare din Divizia A2, până în vara anului următor vom avea două echipe, la tot atâtea categorii de vârstă, 2009-2011 și 2011-2013. Ușor, ușor, vrem să clădim piramida corectă a performanței. Consider că este momentul ca modelele voleiului brăilean să revină cu sufletul și nu numai, alături de echipa noastră.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro