* editura Nemira relansează Revista Nautilus, o platformă on-line dedicată literaturii, filmelor, benzilor desenate și jocurilor science-fiction, horror și fantasy, coordonată de scriitorul Marian Coman
Editura Nemira relansează Revista Nautilus, o platformă on-line dedicată literaturii, filmelor, benzilor desenate și jocurilor science-fiction, horror și fantasy, coordonată de scriitorul Marian Coman.
www.revistanautilus.ro este on-line începând de astăzi, 21 martie, fiind lansată cu un text răvășitor semnat de Ursula K. Le Guin, maestra de necontestat a literaturii SF și Fantasy, dispărută dintre noi la începutul acestui an.
“Revista Nautilus va fi o platformă dedicată iubitorilor de science-fiction, fantasy și horror, ce va livra zilnic tot ce este mai relevant la nivel național și internațional în literatură, film, benzi desenate și gaming. De la povestiri care te vor face să visezi la lumi îndepărtate, la interviuri cu scriitori, editori și desenatori, până la recenzii de jocuri și film sau noutăți în exclusivitate din industria de carte. www.revistanautilus.ro va fi o prelungire în online a colecției prin care Nemira a adus în România, în ultimii 27 de ani, cele mai importante cărți science-fiction și fantasy: Colecția Nautilus”, a declarat scriitorul Marian Coman.
Prima întâlnire cu cititorii și realizatorii Revistei Nautilus va avea loc sâmbătă, 24 martie, de la ora 14.00, în cadrul Târgului F&SF „Final Frontier” ce se va desfășura la Universitatea ”Dimitrie Cantemir”.
Revista Nautilus a început ca un proiect corelat colecției clasice omonime de science fiction și fantasy de la editura Nemira. În 1992, primele cinci numere au apărut în print (îngrijite succesiv de Ștefan Ghidoveanu și Sebastian Corn), apoi revista a rămas doar online și a fost primul produs de presă din România lansat în formatele digitale .epub și .mobi. De-a lungul anilor, în Revista Nautilus s-au publicat numeroase proze inedite scrise de autorii străini consacrați din colecția Nautilus, dar și numeroși autori români de science fiction, fantasy sau horror.
Scriitor, jurnalist și scenarist de benzi desenate, Marian Coman este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science-Fiction. A scris volumele ”Nopți albe, zile negre”, ”Testamentul de ciocolată”, ”Teoria flegmei. Apel la mitocănie”, ”Fingers and other fantastic stories”, ”Haiganu. Fluviul șoaptelor” și ”Haiganu. Furia Oarbă”, iar povestirile sale au fost incluse în numeroase antologii. A fost scenaristul revistelor de benzi desenate ”Harap Alb continuă” (HAC!) și ”Tinerețe fără bătrânețe” (TFB), iar acum este redactor șef al revistei Nautilus.