• o petrecere la tine acasă este ocazia potrivită de a le oferi celor dragi o seară specială cu preparate delicioase şi muzică bună • este, de altfel, şi cea mai ieftină variantă de petrecere a Revelionului • la restaurantele din Brăila preţurile pentru petrecerea dintre ani variază între 190 lei şi 350 lei, iar organizatorii vin cu oferte de genul “all inclusive” • la munte tarifele depăşesc 1.000 lei pentru trei nopţi de cazare, dar proprietarii de pensiuni le-au pregătit şi suprize turiştilor • fetelor, indiferent unde vom întâmpina Noul An, ţinuta, coafura şi machiajul nu trebuie să ne lipsească de pe lista de pregătiri obligatorii pentru a completa tabloul unei nopţi de vis
Seara de Revelion este un eveniment important pentru fiecare dintre noi. E seara în care facem bilanţul anului care tocmai se încheie, în care ne punem dorinţe şi ne stabilim obiectivele pe care vrem să le atingem în 2017. Totodată, e noaptea în care uităm de necazuri şi supărări şi ne bucurăm de momente magice în compania celor dragi. Fie că petrecem acasă, la restaurant sau la munte, cu familia sau cu gaşca, cu toţii ne dorim să avem o seară de neuitat şi să întâmpinăm Anul Nou cu belşug şi veselie.
Mulţi brăileni vor petrece Revelionul acasă, într-un cadru intim, cu familia şi apropiaţii. Cu un buget redus, de doar câteva sute de lei, puteţi oferi invitaţilor o seară specială. Dar, pentru ca noaptea dintre ani să fie una memorabilă, totul trebuie planificat în detaliu, de la masa îmbelşugată şi şampanie, până la decoraţiuni şi artificii.
Primul lucru cu care începem pregătirile este masa de sărbătoare. Din meniu nu trebuie să lipsească friptura, peştele, salatele, prăjiturile şi tortul. Chiar dacă nu aveţi mulţi invitaţi, e bine ca pe masă să se regăsească mai multe tipuri de băutură şi, bineînţeles, şampanie pe care o veţi deschide la miezul nopţii. Dacă nu vreţi să vă petreceţi Ajunul Anului Nou la cumpărături şi în bucătărie, puteţi apela la serviciile unei firme de catering care vă va livra toate preparatele pe care doriţi să le puneţi pe masă.
Dacă petrecerea se va lăsa cu dans, cea mai bună variantă este să aşezaţi masa sub formă de bufet suedez astfel încât să aveţi suficient spaţiu de “zbânţuială”. Aşadar, eliberaţi camera de obiecte de mobilier inutile: comode, noptiere, mese mici, scaune etc. Pentru ca petrecerea să fie una reuşită trebuie să alegeţi muzica potrivită, în aşa fel încât să satisfacă toate gusturile. Dacă totuşi, petrecea va fi una clasică, în care doar veţi sta la poveşti, atunci puteţi încerca tot felul de jocuri amuzante în pauzele dintre felurile de mâncare.
Decorează masa cu stil
Masa festivă trebuie să fie decorată în spirit de sărbătoare. Ca să nu mai cheltuiţi bani, vă puteţi folosi de obiectele folosite la masa de Crăciun. Veselă pictată cu verde, roşu, auriu şi argintiu cu motive de iarnă, bolurile decorative, serveţelele şi stativul pentru şerveţele sunt doar câteva dintre “accesoriile” pe care le puteţi pune pe masă. Pe mijlocul mesei, puteţi pune o coroniţă din crengi de brad, în mijlocul căreia aşezaţi o lumânare mare parfumată sau un mănunchi de vâsc. Paharele pentru vin şi şampanie ar trebui să fie şi ele elegante, ca să se potrivească evenimentului, iar tacâmurile invitaţilor pot fi şi ele decorate cu mici crenguţe de brad prinse în mănunchi şi legate cu o fundiţă. La cel mai aşteptat moment al serii, adică la miezul nopţii, mergeţi cu toţii afară să aprindeţi artificii şi să ciocniţi un pahar de şampanie.
Revelion la restaurant
Cei care nu au vrut să se complice cu pregătirea mesei de Revelion au putut opta pentru a sărbători trecerea dintre ani într-una din locaţiile din Brăila. Tarifele nu diferă prea mult faţă de anii trecuţi, iar distracţia este garantată, asta pentru că organizatorii de petreceri au venit cu oferte cât mai atractive. Aşadar, vă puteţi bucura de o seară specială în oraş şi, în plus, nu trebuie să staţi în prima zi din 2017 să spălaţi vase.
Brăilenii şi-au rezevat deja locuri la restaurantele, pub-urile sau cluburile din oraş, unde tarifele pentru noaptea de Revelion variază între 180 lei şi 350 lei de persoană. Spre exemplu, la Restaurant “Privighetoarea”, petrecerea de Anul Nou costă 280 lei/persoană, iar meniul cuprinde, printre altele, şalău Palermo cu sos Charon şi legume sotate, muşchi de porc umplut cu sos brun şi cartofi franţuzeşti. La capitolul băutură, oaspeţii vor fi serviţi cu wisky, cinzano şi vin alb demisec, iar atmosfera va fi întreţinută de Maria Ciocan Band. La restaurant “All Saints” meniul costă 295 lei/persoană şi cuprinde aperitiv, felul I, felul II şi desert, vin la discreţie şi şampanie la miezul nopţii. Muzica va fi asigurată de Formaţia Dinamic. Brăilenii care se dau în vânt după preparatele exotice au putut alege să petreacă Revelionul la Restaurant “Red Sky”, unde tariful este de 300 lei/persoană. Meniul cuprinde trandafir din salam şi trufe, salată de icre de ştiucă în bărcuţă de foietaj, asezonată cu icre negre daneze sau creveţi în cartof, inele de calamari pane şi lime sau vrăbioară de vită la cuptor cu sos brun. Programul artistic va fi susţinut de Formaţia Melodik. La Restaurant “Donaris” tariful este de 350 lei, dar organizatorii promit surprize plăcute, bucate tradiţionale şi din gastronomia internaţională, spectacol şi foc de artificii. Bineînţeles, şampania este inclusă în preţ.
Tinerii care şi-au dorit o noapte întreagă de distracţie au putut alege una din ofertele de la cluburi şi pub-uri din municipiu, unde preţurile variază între 190 lei şi 270 lei. Spre exemplu, la “Sunrise Marina” tariful este de 190 lei/persoană, open bar, platou festiv la deschidere şi tort, iar invitat special este DJ Kossin. La “The Music Pub” preţul e de 260 lei de persoană, băuturile sunt “all-inclusive”, iar de muzică se va ocupa DJ Geox. La “The Streets” preţul este de 270 lei/persoană, iar meniul include mâncare şi open bar. Petrecerea are tematica “Black&Silver” (Negru şi Argintiu), astfel că doamnele şi domnişoarele trebuie să se îmbrace în argintiu, iar domnii în negru.
Anul Nou pe pârtiile de ski
Ca în fiecare an, staţiunile montane sunt pline de turişti veniţi din toate colţurile ţării, astfel că spaţiile de cazare sunt aproape epuizate în acest moment. Şansele de a mai obţine un loc pentru petrecerea de Anul Nou sunt extrem de mici, poate doar vreo ofertă “last minute”, unde preţurile sunt de sute lei/persoană.
Brăilenii care au vrut să aibă zăpadă în noaptea dintre ani şi-au rezervat din timp locurile la vilele, pensiunile sau hotelurile de pe valea Prahovei sau alte zone din ţară. Asta mai ales că pachetele proprietarilor sunt ofertante, preţurile pornesc de la 100 lei/noapte şi pot ajunge şi la 500 lei/noapte sau chiar mai mult. Spre exemplu, la o pensiune de 3 stele din Bran un sejur de trei nopţi ajunge la 984 lei/persoană. Pachetul include masa festivă cu meniu tradiţional românesc şi băuturile nealcoolice şi alcoolice. La o pensiune de 5 stele din Predeal, preţurile sunt ceva mai mari, un sejur de patru zile ajungând la 1.280 lei/persoană. Meniul cuprinde masă festivă tradiţională şi open bar, iar turiştii vor avea parte de colinde şi colindători, artificii, şampanie şi DJ. La Buşteni, preţurile încep de la 100 lei pe noapte dar pot ajunge şi la de 900 lei/persoană pentru un sejur de 3 nopţi. La un hotel de trei stele din Sinaia, Revelionul costă 1.650 de lei pentru două persoane. Tariful include 4 nopţi de cazare cu mic dejun bufet, masă festivă de Anul Nou şi program artistic.
În Maramureş, una dintre cele mai căutate destinaţii în ultimii ani pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă, un sejur ajunge să coste câteva mii de lei. Site-urile de specialitate ne arată că închirierea unei pensiuni cu 8 camere din Borşa, pentru patru nopţi, unui grup de 16 persoane este de 9.600 lei. În aceeiaşi staţiune, la un hotel de patru stele cazarea costă 2.500 lei/persoană pentru un sejur de patru zile. Totuşi, în preţ intră o mulţime de facilităţi, printre care intrare liberă la piscina interioară cu apă încălzită, saună uscată, sauna umedă şi jacuzzi şi petrecere maramureşeană cu invitaţi. De asemenea, turiştii beneficiază de o excursie cu autocarul în Turul Maramureşului şi de o seară de tradiţii specifice zonei.
Ţinuta potrivită, garanţia unei seri perfecte
Indiferent unde alegem să petrecem noaptea dintre ani, acasă cu apropiaţii, sau într-o locaţie selectă, ţinuta pentru această ocazie trebuie să fie impecabilă. Desigur, dacă petrecem Revelionul acasă, fără prea mult fast, putem alege o combinaţie casual, dar elegantă. Doamnele pot opta pentru un pantalon sau o fustă închisă la culoare şi o cămaşă într-o nuanţă puternică, precum roşu, albastru sau verde, iar domnii pentru un jeans negru, o cămaşă albă şi, eventual, o cravată. Astfel, cu bani puţini, ambii parteneri vor arăta bine, fără prea multă bătaie de cap.
Dacă petrecem Anul Nou la restaurant, atunci bugetul va trebui să fie ceva mai generos, mai ales că toată lumea îşi doreşte o ţinută ideală. Evident, doamnele şi domnişoarele va trebui să “strălucească” la cumpăna dintre ani. Domnişoarele mai îndrăzneţe pot alege o rochie lungă cu spatele la vedere sau o rochie decoltată, pe care o vor combina cu pantofii cu toc. Cum verdele este culoarea anului 2017, cu o ţinută în această nuanţă nu veţi da greş. O altă variantă pentru doamne ar fi o salopetă elegantă sau un costum office. Anul acesta catifeaua şi paietele au fost la mare căutare, aşa că un sacou şi un pantalon de catifea combinat cu un top din paiete vă va scoate din anonimat. Bărbaţii pot alege un costum sau un smoking negru, clasic şi o cămaşă de culoare albă. Indiferent dacă aleg cravată sau papion, acestea trebuie să fie în ton cu rochia partenerei.
Accesoriile fac diferenţa
Accesoriile sunt detaliile care fac diferenţa. De aceea, doamnele trebuie să aleagă cu grijă bijuteriile pe care le vor purta în cea mai importantă seară din an, pentru că, dacă exagerează, riscă să strice toată ţinuta. Dacă aveţi o rochie foarte împodobită e de preferat să alegeţi nişte cercei mici, rotunzi, iar dacă aveţi o rochie simplă puteţi să vă jucaţi cu accesoriile şi să alegeţi o pereche de cercei sau un colier supradimensionat. Nu trebuie să uitaţi de coafură şi machiaj. Sunt multe feluri de a vă aranja părul sau a vă machia dacă petreceţi Revelionul acasă, dar dacă mergeţi la restaurant, atunci aveţi nevoie de ceva mai sofisticat şi ar fi mai bine să apelaţi la specialişti.
Dacă e să facem un calcul, femeile vor scoate din buzunar sute de lei pentru ţinuta perfectă. În medie, o rochie costă între 200 lei - 500 lei, pantofii între 100 lei - 300 lei, iar accesoriile ajung şi ele în jur de 100 lei. Dacă adăugăm şi banii care se duc pe coafură şi machiaj, circa 200 lei - 300 lei, rezultă că ţinuta pentru noaptea dintre ani ajungă să coste chiar şi 1.200 lei. Nici în ceea ce priveşte ţinuta domnilor preţurile nu sunt deloc de neglijat, asta pentru că un costum de calitate costă peste 500 lei. Dar indiferent cât de mult sau puţin vom scoate din buzunar ca să arătăm impecabil de Anul Nou, important este să ne simţim bine cu ceea ce purtăm şi să întâmplinăm 2017 cu zâmbetul pe buze.