Criza prin care trecem de mai bine de doi ani a mai tăiat şi anul acesta peste 10% din preţurile petrecerilor din restaurante. O persoană plăteşte anul acesta între 120 şi 250 de lei pentru noaptea dintre ani la restaurant, cu muzică live, dj sau chiar trupe de dans care susţin momente artistice. În funcţie de preţ, meniul este sofisticat sau tradiţional.
Din meniurile pretenţioase nu lipsesc la gustările reci icrele negre sau de manciuria, somonul afumat, brânzeturile franţuzeşti sau alte diferite preparate din carne. Urmează întotdeauna un preparat cald cu somon proaspăt, apoi tot felul de preparate calde din carne, de cele mai multe ori de curcan sau pasăre, precum rulade sau diferite şniţele. Desertul este şi el de cele mai multe ori exotic.
Gustările reci dintr-un meniu tradiţional constau în platouri cu telemea, salam de Sibiu, tobă, chifteluţe, rulouri cu şuncă, măsline şi legume proaspete. Tot peşte se serveşte şi la gustarea caldă, dar unul mai obişnuit, crap de exemplu, apoi urmează sărmăluţe cu mămăliguţă şi platoul cu fripturi şi cârnăciori, cu garnitură de legume şi salată. Ca desert, meniul tradiţional presupune, de regulă, un tort cu frişcă, iar dimineaţă e posibil să se mai servească şi o plăcintă cu răvaşe. În multe restaurante vinul se serveşte la carafă, fără restricţii. De asemenea, nu lipseşte şampania şi aperitivul de la începutul serii.
Anul Nou petrecut acasă este mai ieftin dacă vin mai multe persoane. Se pot cumpăra de la supermarket şi produse deosebite: somon afumat - 10 lei 100 de grame, brânză cu mucegai - 7 lei 100 de grame, cârnaţi din vânat - 24 de lei kilogramul, sau alte specialităţi de peşte, fructe de mare. Salata boef, ruladele de carne cu legume, şniţele umplute se pot pregăti foarte bine şi acasă, iar preţurile sunt apropiate de cele de anul trecut. Astfel că petrecerea cu mâncare, băutură şi desert poate ajunge la 100 de lei de persoană. Ce-i drept, revelionul acasă înseamnă ceva mai puţini bani, însă nu trebuie neglijat efortul depus pentru pregătirea mâncărurilor, dar şi faptul că, pentru a fi totul "ca la carte", gazda trebuie să treacă din când în când pe la bucătărie, iar a doua zi trebuie să facă din nou curăţenie în toată casa. În schimb, acasă distracţia este garantată, în timp ce la restaurant, chiar şi la cele mai fiţoase, poţi avea surprize neplăcute: muzică proastă, mâncare rece sau prost făcută, anturaj neplăcut.
Feminitatea domină creaţiile vestimentare în 2011
Indiferent unde petreceţi noaptea dintre ani, trebuie să fiţi îmbrăcaţi astfel încât să vă simţiţi bine, frumoşi şi apreciaţi. Cuvântul de ordine pentru acest an este feminitate. Rochiile, bluzele ar trebui să fie fluide, uni, din materiale care mai mult lasă să se ghicească ce este pe dedesubt.
Dacă la petrecerea de acasă aţi putea scăpa mai ieftin, cu o bluză dintr-un material mai preţios, la restaurant ar trebui să purtaţi o ţinută de seară. Pentru această petrecere stiliştii continuă trendul anului trecut. Negrul rămâne în dizgraţie pentru unii creatori, în timp ce pentru alţii rămâne opţiunea sigură pentru eleganţă şi bun gust. Locul negrului este luat de combinaţia negru cu alb, de gri, de alb sau de culorile toamnei: bej, galben, maro. Dacă optaţi pentru aceste nuanţe să aveţi în vedere accesorii mai îndrăzneţe, în culori vii. Rămân în trend şi nuanţele metalice, argintiul şi auriul. Din colecţiile marilor case de modă nu lipsesc nici atrăgătoarele rochii roşii.
Machiajul, în această seară, trebuie să fie şi el sofisticat, însă nuanţele preferate sunt cele discrete, asortate cu rochia şi culoarea ochilor. Dacă vă place să atrageţi toate privirile, să fiţi extravagantă, atunci daţi puţină strălucire machiajului dumneavoastră şi veţi fi în ton cu tendinţele creatorilor de modă.