Mergi la conţinutul principal

Revedere după 20 de ani la Seminarul Teologic „Sf. Andrei”

* promoția 2003 a seminarului s-a recules în capela instituției de învățământ teologic * totodată, absolvenții au trăit momente emoționante la reîntâlnirea cu ierarhul lor, cu profesorii și colegii

 

 

 

Revedere după două decenii a absolvenților promoției 2003 a Seminarului Teologic „Sf. Andrei“ din Galați, unde învață și brăileni.

Absolvenții au trăit momente emoționante și pline de bucurie la reîntâlnirea ierarhului lor, a colegilor și a profesorilor care, timp de cinci ani, i-au îndrumat oferindu-le cele mai bune învățături și sfaturi pentru a deveni oameni bine pregătiți și de nădejde pentru Biserică și pentru societate”, precizează părintele Rareș Bucur, din cadrul Eparhiei Dunării de Jos, într-un comunicat trimis imediat după eveniment.

Absolvenții Seminarului „Sf. Andrei” - promoția 2003 s-au recules în capela din incinta instituției, unde un sobor de preoți a oficiat Sfânta Liturghie, precum și un Parastas pentru profesorii, preoții și absolvenții trecuți la cele veșnice. Totodată, clericii au oficiat o slujbă de mulțumire pentru binefacerile lui Dumnezeu, revărsate asupra cadrelor didactice, absolvenților și ostenitorilor Seminarului Teologic „Sf. Andrei”. La emoționantul eveniment a participat Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care i-a binecuvântat pe cei prezenți.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe absolvenți să păstreze cu bucurie în sufletele lor astfel de momente și să arate, totodată, recunoștință pentru darurile pe care Dumnezeu le revarsă în viața noastră prin părinți, prin profesori și prin toți cei care ne sunt alături.

Ierarhul Dunării de Jos le-a vorbit celor prezenți și despre iubirea pe care trebuie să o aibe față de cei care au contribuit la formarea lor spirituală, ca oameni și ca slujitori ai Sfintelor Altare.

Programul zilei a continuat în sala de clasă a seminarului, unde a avut loc cursul festiv la care au participat profesorii și absolvenții promoției 2003. Fiecare participant la eveniment și-a prezentat realizările obținute în cei 20 de ani care au trecut de la finalizarea studiilor seminariale, atât în viața profesională, cât și în cea personală.

La finalul binecuvântatei zile, toți cei prezenți la festivitate au primit cele trei volume ale lucrării Părintelui Arhiepiscop Casian, „Plugărie din țarina inimii”, apărute la Editura Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro