• elevii şi profesorii de la Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” din Brăila au participat la ultima reuniune a proiectului “Let’s build bridges together”, din cadrul programului ERASMUS+
În perioada 4-8 iunie 2019, la Istituto Comprensivo “Nino Navarra” Infanzia - Primaria - Secondaria DI 1°GRADO, din Alcamo, Italia, s-a desfăşurat ultima reuniune a proiectului “Let’s build bridges together”, din cadrul programului ERASMUS+, acţiunea KA2, proiect finanţat de Comisia Europeană, având nr. de referinţă 2017-1-IT02-KA219-036934_2.
În cadrul acestei reuniuni, elevii şi profesorii de la Şcoala Gimnazială “Aurel Vlaicu” din Brăila, alături de ceilalţi parteneri, au avut pe agenda de lucru o gamă variată de activităţi organizate de coordonatorul proiectului: workshop-uri artistice, sportive, culinare, experimente ştiinţifice.
Quiz-ul interactiv cu întrebări de cultură generală, tradiţii, obiceiuri, obiective turistice, patrimoniu cultural dar şi culinar, valori civice europene, a permis constuirea de poduri ale prieteniei între cele 3 ţări participante la proiect. Experienţa s-a finalizat cu punerea în scenă a piesei de teatru “Politrom”, în care elevii din cele 3 şcoli partenere au jucat împreună, subliniind unitatea în diversitate şi vitalitatea culturii europene.
Pentru elevi, echipa şcolii coordonatoare a organizat o drumeţie în Rezervaţia Naturală Zingaro, care a reliefat importanţa conservării ecosistemelor naturale în atenuarea schimbărilor climatice. Vulcanul Etna a fost un alt obiectiv vizitat de copii- cel mai înalt şi cel mai activ vulcan din Europa, care a impresionat prin peisajele spectaculoase, în care lava vulcanică întărită şi craterele formate erau elementele dominante ale peisajului.
Această reuniune a evidenţiat facilităţile pe care ni le-a oferit întregul proiect: implicarea unui număr mare de copii, schimbul de experienţă dobândit, îmbogăţirea cunoştinţelor, perfecţionarea abilităţilor de comunicare în limba engleză ale elevilor şi profesorilor, relaţiile de prietenie ce s-au stabilit între copiii participanţi la derularea proiectului, împărtăşirea valorilor educaţionale şi europene între membrii echipelor de proiect, dezvoltarea abilităţilor de a lucra cu calculatorul.
Proiectul a însemnat o experienţă de neuitat, care a determinat crearea de punţi ale unei prietenii trainice.