Mergi la conţinutul principal

Restaurantul „La Fenice”, amendat cu 8.000 de lei de Protecția Consumatorilor

• miercuri, 15 mai, ca urmare a unei reclamații, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila a efectuat un control operativ la restaurantul de pe Calea Călărașilor nr. 1 • alimente expirate sau mucegăite, depozitarea necorespunzătoare a materiilor prime, informații incomplete privind ingredientele folosite - sunt doar câteva dintre neregulile descoperite de comisarii CJPC Brăila

 

Miercuri, 15 mai, ca urmare a reclamației unui consumator referitoare la „imposibilitatea achiziționării unui preparat culinar listat în meniul unității, cât și atitudinea neadecvată manifestată de către operatorul economic”, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brăila a desfăşurat o acțiune operativă de control la Restaurantul „La Fenice”, aparţinând SC Alessandro Fenice SRL, situat pe Calea Călărașilor nr. 1, construcția C1, informează, într-un comunicat, instituția de control.

Pentru neregulile constatate în timpul controlului, comisarii CJPC Brăila au aplicat următoarele sancțiuni şi măsuri: trei amenzi contravenționale în valoare de 8.000 de lei; oprirea definitivă de la utilizarea în cadrul prestării serviciului de alimentație publică a 23 de kilograme materii prime și produse finite nesigure, în valoare totală de 1.600 de lei și distrugera acestora printr-o firmă autorizată.

Principalele abateri constatate în timpul controlului au fost:

- existența în agregatele frigorifice din blocul alimentar şi în depozitul de alimente a diferitelor materii prime şi produse finite cu data durabilităţii minimale depăşită (expirate);

- folosirea unor produse fără elemente de identificare şi caracterizare;

- utilizarea unor produse cu modificări organoleptice de aspect;

- folosirea unor produse pe suprafaţa cărora se aflau colonii de mucegai;

- utilizarea unor produse care nu respectau temperatura de păstrare specificată de către producător;

- folosirea unui agregat de fierbere a pastelor făinoase, ale cărui coșuri de fierbere aveau zone deteriorate, cu risc de contaminare a produselor finite cu corpuri străine;

- lipsa monitorizării parametrilor de microclimat pentru materiile prime uscate și materiile prime refrigerate;

- depozitarea necorespunzătoare a materiilor prime, a materiilor auxiliare și a produselor finite;

- utilizarea pentru depozitarea materiilor prime, auxiliare și a semifabricatelor, a ambalajelor provenite de la alte materii prime sau produse finite folosite;

- folosirea unor materii prime, materiale auxiliare şi produse finite în procesul tehnologic de fabricare a preparatelor culinare fără a avea etichetă cu traducerea în limba romană a elementelor de identificare şi caracterizare;

- existența informaţiilor obligatorii incomplete privind ingredientele componente, aditivii preparatelor culinare și declaraţia nutriţională a preparatelor din lista meniu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro