Mergi la conţinutul principal

VIDEO Restaurantul „La Bulevard” (linie caldă), amendat și închis temporar de Protecția Consumatorilor

* la începutul lunii februarie, comisarii CJPC Brăila au efectuat un control la restaurantul „împinge-tava” de pe B-dul Independenței 124, colț cu Mihai Eminescu * zeci de kilograme de alimente/materii prime expirate (nesigure pentru consum), agregate frigorifice neigienizate, cu urme de rugină, plite pentru gătit cu depuneri de grăsimi, oale cu ciorbă depozitate direct pe pardoseală - sunt doar câteva dintre neregulilele constatate *

 

 

 

Linia caldă de la Bulevard („împinge-tava”), cunoscută drept Restaurantul „La Arion”, situat în zona centrală a orașului, a fost recent amendat cu suma de 17.000 de lei și închis de Protecția Consumatorilor, până la remedierea deficiențelor constatate. În prezent, spațiul comercial este închis, iar pe vitrină este postat anunțul ”De vânzare”

Astfel, potrivit comunicatului trimis de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Brăila, urmare a unui control tematic desfășurat, la începutul lunii februarie, la nivel național, comisarii CJPC Brăila au descins, în ziua de 2 februarie 2024, pe „nepusă masă”, la SC „Mengudom Market” SRL Brăila - Restaurant Bulevard, situat pe B-dul Independenței nr. 124, care oferă și servicii de catering.

În urma neregulilor constatate, comisarii CJPC Brăila au aplicat următoarele sancțiuni: trei amenzi contravenționale în valoare totoală de 17.000 de lei; un avertisment, oprirea definitivă de la utilizare în fabricarea diferitelor sortimente de preparate culinare a 182 kilograme materii prime nesigure, cu dată limită de consum depășită, cu stare termică schimbată, modificări organoleptice de culoare și miros, în valoare totală de 2.646 lei; distrugerea produselor nesigure pentru consumul uman; oprirea temporară a fabricației/activității până la remedierea deficiențelor constatate și intrarea în legalitate a operatorului economic”, precizează conducerea CJPC Brăila.

Pe lângă toate acestea, comisarii de la Protecția Consumatorilor au dispus măsura opririi temporare la livrare în sistem catering a diferitelor preparate culinare, până la remedierea deficiențelor constatate și intrarea în legalitate, precum și încetarea practicii comerciale incorecte în relația cu consumatorii (privind modul de fabricare a preparatelor culinare din categoria ciorbe).

Dintre cele mai importante abateri constatate de echipa de control a CJPC Brăila menționăm:
• existența în agregatele frigorifice și în depozitul de alimente a diferitelor materii prime, semifabricate și produse finite fără dată limită de consum; cu modificări organoleptice de culoare, miros; fără data deschiderii ambalajului din care să reiasă valabilitatea produsului; fără elemente de identificare şi caracterizare; produse depozitate în caserole insuficient igienizate; produse cu dată limită de consum/data durabilității minimală depășită („expirate”);
• nu există flux corespunzător pentru spațiul de igienizare și depozitare al veselei destinată consumatorilor;
• agregate frigorifice neigienizate, cu urme de rugină, plite pentru gătit cu depuneri grosiere de grăsimi;
• o parte din vesela folosită pentru servirea preparatelor culinare către consumatori este ciobită (deteriorată);
• recipientele pentru colectarea deșeurilor menajere nu sunt prevăzute cu capac și sistem de acționare la pedală;
• nu se monitorizează parametrii de microclimat pentru materiile prime uscate și materiile prime refrigerate; nu se monitorizează schimbul de ulei în friteuze şi nici dezinfecția ouălor utilizate în procesul tehnologic de fabricare al produselor finite;
• depozitarea materiilor prime şi a semifabricatelor se realizează în agregate frigorifice neigienizate, cu chedere deteriorate care nu realizează temperatura optimă de păstrare;
• răcirea produselor finite (ciorbe, spre exemplu) se realizează necorespunzător, direct pe pardoseala culoarelor de circulaţie şi acces;
• decongelarea materiilor prime congelate nu se face în regim controlat, aceasta realizându-se la temperatura mediului ambiant;
• operatorul economic modifică starea termică a produselor prin congelare;
• utilizarea la prepararea ciorbelor a cărnii porționată, fiartă și depozitată atât în stare congelată, cât și în stare refrigerată (chifteluțe congelate, burtă fiartă), urmând ca acestea să fie utilizate la prepararea diferitelor sortimente culinare; astfel, operatorul economic nu respectă rețeta de fabricație și temperatura de păstrare;
• la livrare către consumatorul final, nu existau informațiile privind
ingredientele cu potețial alergen și valorile nutriționale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro