Restaurante din Bucureşti, printre cele mai bune din lume | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Restaurante din Bucureşti, printre cele mai bune din lume

Patru restaurante din Bucureşti - Becas Kitchen, Zexe Zahana, Le Bistrot Francais, Joseph by Joseph Hadad - apar pe lista celor mai bune 1.000 de restaurante din lume, potrivit La Liste, informează un comunicat al Ambasadei Franţei la Bucureşti, scrie agerpres.ro.
La Liste, care pune în valoare cele mai apreciate restaurante de pe cele cinci continente, a fost prezentată de Philippe Faure - preşedinte al agenţiei de promovare a turismului Atout France, în prezenţa lui Laurent Fabius - ministru al Afacerilor Externe şi Dezvoltării Internaţionale al Franţei. La Liste propune o grilă de lectură obiectivă, transparentă, de anvergură internaţională. Pentru a garanta obiectivitatea şi independenţa clasamentului, La Liste s-a bazat pe experienţa unor chefi de prestigiu, care au fost rugaţi să evalueze, în mod confidenţial, ghidurile de specialitate din ţările lor, 300.000 de publicaţii de acest fel fiind consultate online.

Japonia, cele mai multe localuri

Japonia se situează pe primul loc în clasamentul propus de La Liste, cu 127 de restaurante menţionate, urmată îndeaproape de Franţa cu 118 restaurante în top, Statele Unite (101), China (69) şi Spania (52). În 2015, restaurantul Le Bistrot Francais a participat la campania „Gout de France/ Good France", care are ca scop promovarea valorilor gastronomiei franceze în lume.
În clasamentul restaurantelor, prima poziţie a fost ocupată de Hotel de Ville din Crissier, Elveţia, cu trei stele Michelin şi condus de cheful franco-elveţian Benoît Violier, în vârstă de 44 de ani. Conform noului ghid, restaurantul din Elveţia este urmat pe locul al doilea de restaurantul Per Se din New York al bucătarului Thomas Keller şi pe locul al treilea de restaurantul Kyo Aji din Tokyo, al bucătarului Kenichiro Nishi.

Chefi francezi

În realizarea acestui clasament franţuzesc s-a folosit un algoritm numit Ciacco, porecla prietenului mâncăcios al lui Dante din „Infernul", inventat de Antoine Ribaut, arhitect franco-american de sisteme informatice. El a folosit date din surse care au inclus 200 de ghiduri alimentare din 92 de ţări, cum ar fi Michelin, Gault & Millau şi Zagat, şi recenzii de pe site-uri precum TripAdvisor şi OpenTable. Un comitet de experţi, printre care Jean-Robert Pitte, istoric şi geograf francez în domeniul vinurilor şi alimentelor, şi jurnalistul german specializat în ştiri din acest domeniu Jörg Zipprick, a definit criteriile, între care calitatea produselor alimentare, ambianţa, listele de vinuri şi băuturi spirtoase şi serviciile. În primele zece locuri din „La Liste" figurează patru restaurante ale unor chefi francezi - Guy Savoy, Paris; La Maison Troisgros, Roanne, France; Auberge du Vieux Puits, Fontjoncouse, France şi Joël Robuchon, Yebisu Garden Place, Japan.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro