Mergi la conţinutul principal

Restaurante, baruri și săli de jocuri de noroc, luate la rând de polițiști

* în week-end, polițiștii au acționat în incinta mai multor societăți, în scopul prevenirii răspândirii Covid-19 * au fost identificate șapte societăți comerciale, tip cafe-bar, restaurant, dar și cu activitate în domeniul jocurilor de noroc care nu respectau măsurile de protecție instituite * administratorii au permis accesul clienților în sediile societăților fără ca aceștia să prezinte dovada vaccinării sau a unui test negativ, fie au permis accesul clienților în interiorul locației unde le-au fost servite băuturi alcoolice, fie au comercializat produse alimentare după ora 22:00

 

Amenzi pentru administratorii unor societăți comerciale și activitate suspendată pentru o lună de zile. În week-end, polițiștii au efectuat controale de amploare în restaurante, baruri și săli de jocuri de noroc. Administratorii unor societăți au permis accesul clienților fără ca aceștia să fi făcut dovada vaccinării sau a unui test negativ. În plus, în unele locații, clienții se aflau încă “la o băută”, după ora 22.00.

După cum au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brăila,

în acest weekend, polițiștii brăileni au continuat activitățile de verificare a gradului de respectare a prevederilor legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19, precum și măsurilor instituite în această perioadă. “În urma activităților desfășurate pe raza județului Brăila, au fost identificate șapte societăți comerciale, tip cafe-bar, restaurant, dar și cu activitate în domeniul jocurilor de noroc care nu respectau măsurile instituite, respectiv, au permis accesul clienților în sediile societăților fără ca aceștia să prezinte dovada vaccinării sau a unui test negativ, fie au permis accesul clienților în interiorul locației unde le-au fost servite băuturi alcoolice, fie au comercializat produse alimentare după ora 22:00”, au transmis polițiștii.

Astfel, administratorii societăților comerciale au fost sancționați contravențional cu amenzi în valoare totală de 16.000 de lei, conform prevederilor Legii 55/2020, iar ca măsură complementară, în cazul a două dintre societăți, sediul în care acestea își desfășurau activitatea a fost închis temporar pentru o perioadă de 30 de zile, potrivit Legii nr. 295/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Polițiștii recomandă tuturor persoanelor fizice și juridice să respecte măsurile de protecție individuală și interdicțiie impuse în această perioadă!

În perioada 14-16 ianuarie, polițiștii au desfășurat 31 de acțiuni punctuale vizând societăți comerciale, precum marketuri și supermarketuri, stații de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, piețe și târguri, dar au efectuat controale și în mijloace de transport. Forțele implicate au verificat 99 de societăți comerciale și au controlat 258 de vehicule.

Urmare a abaterilor constatate la nivel județean, au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale la Legea 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu amenzi în valoare totală de 39.600 de lei.

Polițiștii reamintesc faptul că portul măștii de protecție este obligatoriu atât în spațiile publice închise, cât și în spațiile publice deschise!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro