Mergi la conţinutul principal

Reprezentantii din cultura braileana au invatat cum sa acceseze fonduri europene

Teatrul "Maria Filotti" a gazduit, ieri, o sesiune de informare privind programul Uniunii Europene "Cultura 2007 - 2013". Ca formatori au participat: Vladimir Simion, director al Punctului de Contact Cultural al Romaniei din cadrul Centrului de Consultanta pentru Programe Culturale Europene, Smaranda Popa, contabil sef al Punctului de Contact Cultural responsabil cu managementul financiar al proiectelor in derulare si Iuliana Nistor, consultant al Punctului de Contact Cultural. Au fost invitate 45 de persoane, reprezentanti ai autoritatilor administratiei publice din judetul Braila, operatori culturali locali, reprezentanti ai invatamintului preuniversitar si universitar local, organizatii nonguvernamentale, asociatii si fundatii locale, comunitatile etnice, culturale si religioase.
Programul are o durata de sapte ani si un buget previzionat de 400 de milioane de euro. Obiectivele programului sint: promovarea mobilitatii artistilor si a persoanelor care activeaza in domeniul cultural, incurajarea circulatiei transnationale a operelor si a produselor artistice culturale, incurajarea dialogului intercultural.
Directorul Vladimir Simion a explicat care sint conditiile de participare, criteriile de eligibilitate si conditiile financiare necesare si obligatoriu de indeplinit de catre solicitantii acestui program european in domeniul culturii. Vladimir Simion a mai subliniat ca sint finantate nu cultura, ci cooperarea si dialogul intre culturi. "Programul are sapte obiective care tin de cooperare. Proiectele care acopera cele sapte obiective vor fi cistigatoare, celelalte nu. Dumneavoastra trebuie sa intelegeti atitudinea Uniunii Europene fata de cultura si sa va adaptati. Se pot finanta diferite activitati care au obiective culturale. Trebuie sa se implice cit mai multi tineri, proiectele trebuie sa aiba caracter educational, inovativ", a precizat Vladimir Simion. Apoi s-a mai discutat despre oportunitatile financiare si despre modul in care pot fi accesate fondurile structurale. La eveniment au participat majoritatea celor invitati. Fiecare a avut la dispozitie, din partea organizatorilor, o mapa cu acte normative ce reglementeaza domeniul cultural, o sinteza a Programului UE "Cultura 2007 - 2013" si un ghid de eligibilitate pentru Programul national de reabilitare a asezamintelor culturale din mediul rural si mic urban.
Sesiunea de informare a durat pina la ora 14.30 si a fost organizata de Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National si de Centrul de Consultanta pentru Programe Culturale Europene.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro