Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Reprezentantii CSM - ului au obtinut trei medalii la europenele de kaiac canoe

La Campionatele Europene de kaiac canoe pentru juniori si tineret ce s-au desfasurat in urma cu citeva zile, reprezentantii Clubului Sportiv Municipal au reusit sa obtina trei medalii, aceasta fiind cea mai buna performanta a unei sectii brailene in acest an, pina in prezent.
In competitia juniorilor, Ionut Stoian a cucerit medalia de bronz in canoea de dublu, impreuna cu Dumitrescu, de la Orsova, iar in proba de canoe - 4, pe distanta de 1000 metri, in echipaj cu Sirbu, Ricu si Budaca, tot de la Centrul Olimpic din Orsova, a cucerit medalia de argint.
La tineret, Paul Podgoreanu a obtinut medalia de bronz in proba de kaiac - 4, pe distanta de 1000 de metri. Sportivul brailean, care mai are in palmares o medalie de aur la juniori, una de aur si una de bronz la tineret in competitia continentala, a mai avut drept coechipier un singur sportiv cu experienta, pe Ercsey de la Dinamo, kaiacist alaturi de care a cistigat titlul european la juniori, in rest ceilalti doi, Neagu si Ciharean, tot de la Dinamo, s-au aflat la prima lor participare internationala.
Cel de-al treilea reprezentant al CSM-ului, Alin Rusen, s-a clasat pe locul al saptelea in proba de kaiac - 4 si pe locul al noualea in proba de kaiac - 2.
Chiar daca nu mai reprezinta CSM Braila, dinamovistul Aurelian Ionescu, care s-a format si a patruns in marea performanta la Braila, a reusit sa obtina medalia de argint in proba de canoe - 4, pe distanta de 1000 de metri.
In calitate de antrenor al lotului national si de reprezentant al acestuia la europene, antrenorul CSM-ului Ionel Baciu a avut satisfactia ca elevii pe care ii pregateste in cadrul sectiei de kaiac sa obtina doua medalii, argint la kaiac - 2, pe distanta de 1000 de metri si bronz la kaiac - 4, pe distanta de 500 m.
"Rezultatele sint foarte bune tinind cont de caldura insuportabila, de aproximativ 400 C care a fost la Atena in zilele de concurs. Prin rezultatele obtinute in aceasta competitie consider ca sectia de kaiac canoe a mai scris o pagina importanta pentru aceasta disciplina", a declarat Tinca Amza, directoarea CSM-ului

Paul Podgoreanu a obtinut cea de a patra medalie continentala

Aflati in cantonamentul de la Bascov, antrenorii care i-au lansat in marea performanta pe Podgoreanu si Stoian si care se ocupa in continuare de pregatirea lor atunci cind nu sint la lot, Florentina Ion si Marin Blindu, considera rezultatele obtinute de elevii lor ca fiind excelente.
"Podgoreanu a avut un an agitat. Dupa mai multe accidentari a fost respins si de la lotul national pentru ca, evident, in acel moment influenta clubului Dinamo a fost decisiva. Dupa numai zece zile insa a fost rechemat la lot si, printr-o munca asidua, Paul Podgoreanu a reusit sa-si treaca in cont cea de-a patra medalie europeana. realizarea este cu atit mai mare cu cit el a participat intr-un echipaj nou. Sint foarte fericita si ma bucur enorm pentru realizarile lui", a declarat Florentina Ion.
La rindul sau, Marin Blindu, antrenorul lui Stoian, a tinut sa mentioneze: "Rezultatele de la canoe sint excelente desi, daca echipajul de canoe - 4 s-ar fi concentrat mai bine, ar fi putut obtine argintul. Sint bucuros ca la prima lui participare internationala a obtinut doua medalii si, cu un total de trei medalii la aceasta editie, Braila ramine in continuare o pepiniera puternica a acestei discipline desi conditiile noatre de pregatire nu sint dintre cele mai bune".
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii