Stimată redacţie,
Vă aducem la cunoştinţă că azi, 31.07.2009, a fost sărbătoare mare la DGASPC Brăila. Serviciul Personal, în persoana doamnei Folea Carmen, s-a ocupat cu strângerea de fonduri băneşti de la salariaţi. Cine era sărbătoritul? Răspuns: directorul Sculschi Alexandru.
Problema este că aceste petreceri, cu mâncare şi băutură (copănele, aripioare, tort de marţipan, whisky, şampanie etc.) au loc de 6 ori/ an, respectiv aniversările ambilor directori, 1 Martie, 8 Martie, Paştele şi Crăciunul şi, să nu uităm, ultima descoperire a directorului în calendarul creştin-ortodox, "Sf. Alexandru".
Ani de-a rândul, până în 2007, de organizarea acestor festine se ocupa fosta şefă a Serviciului Personal, Manica Magdalena, care acum s-a rezumat doar la aranjarea mesei şi servirea expresă a sărbătoritului şi a adjunctului acestuia.
Pe această cale, întrebăm conducerea DGASPC, când se va renunţa la aceste practici (deh, e normal... că le place...), de a solicita contribuţii financiare din partea salariaţilor şi când vor fi sărbătoriţi şi salariaţii de rând, cu ocazia zilelor lor de naştere.
Ar fi o minune ca un angajat să primească din partea conducerii măcar 10 lei sau altă atenţie, din iniţiativa personală a conducerii, cu ocazia aniversării zilei de nastere.
Teorema care se aplică acestei probleme arătate, nu are reciproca valabilă.
Uimiţi-ne, domnule director şi dovediţi contrariul, faceţi şi reciproca valabilă, nu fiţi exclusivist !
P.S. Vă vin bine cămaşa şi costumul maroniu, cumpărate din banii salariaţilor?
Semnează,
un grup de salariaţi de rând de la DGASPC
Drept la replică
Stimată Redacţie,
Ca urmare a articolului "Petreceri cu cântec la Protecţia Copilului", vă rugăm să procedaţi la publicarea următorului drept la replică formulat de salariaţii D.G.A.S.P.C.:
Sesizarea care a stat la baza publicării acestui articol conţine informaţii false. La D.G.A.S.P.C. Brăila nu se organizează petreceri fastuoase cu ocazia zilelor de naştere sau onomastice ale directorilor şi nici cu ocazia diferitelor sărbători religioase, acestea fiind marcate simbolic, ca de altfel zilele tuturor salariaţilor, deci "şi reciproca este valabilă".
Noi, salariaţii D.G.A.S.P.C.Brăila, nu am fost niciodată obligaţi să participăm financiar la zilele de naştere ale conducerii, ale altor colegi sau cu ocazia diferitelor sărbători/evenimente, dar am considerat că este un gest firesc, fiecare din noi dorind să aducem o bucurie atât celui sărbătorit, cât şi nouă înşine.
Referitor la ziua de naştere a directorului general, sărbătorită în anul 2009 precizăm că suntem 771 salariaţi ai D.G.A.S.P.C.Brăila, din care 50 de persoane, din propria iniţiativă, au "contribuit financiar", cu sume diferite, după cum a considerat fiecare, suma totală fiind de 1.147 lei.
Considerăm că "grupul de salariaţi de rând" care a transmis redacţiei dumneavoastră sesizarea nu este reprezentativ pentru întregul nostru colectiv şi regretăm faptul că atât dumneavoastră, cât mai ales cititorii Ziarului Obiectiv Vocea Brăilei aţi fost informaţi eronat cu privire la aşa zisele "practici" şi "tratamente exculsiviste" legate de evenimentele sărbătorite în cadrul instituţiei noastre. Cu speranţa publicării acestui drept la replică, pentru o corectă informare, vă mulţumim anticipat!
În numele salariaţilor D.G.A.S.P.C.Brăila: Cristina Gheorghe, Eftimie Iulian, Adriana Ichim, Daniel Malaia, Paulina Matei, Costea Jenica, Avram Atena, Dumitriu Angelica, Folea Carmen, Rusu Laura, Matei Simona, Gheorghe Silvia, Chiriţă Adrian, Antonescu Steluş, Manea Georgeta.
Drept la replică
Protecţia pamfletului
Articolul "Mare sculschi de basculschi", chiar dacă se doreşte a fi un pamflet, este de natură a aduce o gravă atingere onoarei şi reputaţiei mele şi a colegilor mei. Şi aceasta, deoarece este o însumare de expresii jignitoare, pornind de la titlul lui, în care se ironizează numele meu de familie şi continuând cu termeni ca "hăndrălăi", "alde Sculschi şi gaşca lui s-ar îmbăta..." , "dobitocii care au pus umărul d.p.d.v. financiar", etc.
Un colectiv redacţional care se respectă pe sine şi care îşi respectă, în egală măsură, cititorii, nu ar trebui să se preteze la utilizarea unui astfel de limbaj.
Îmi exprim convingerea că veţi proceda la reconsiderarea atitudinii dumneavoastră jurnalistice astfel încât, pe viitor, să nu mai folosiţi expresii jignioare chiar dacă vă ascundeţi în spatele unui aşa-numit pamflet.
Nu dezonoraţi o specie literară în care şi-au arătat talentul scriitori precum T. Arghezi, N.D. Cocea, I. Vinea etc.!
Prof. Alexandru Sculschi.