Mergi la conţinutul principal

Replică pentru subprefectul Adin Boboc: “Primăria Ianca a depus două proiecte pe «Anghel Saligny»”

* asta a declarat primarul Fănel Chiriță (PSD) după ce subprefectul Adin Boboc (PNL) l-a acuzat că “nu s-a deranjat să depună nici măcar un proiect pe Anghel Saligny, considerând că în Ianca sunt rezolvate toate problemele” * “Domnul Boboc a început campania electorală! Noi facem administrație!”, a afirmat edilul

 

După ce subprefectul Adin Boboc (PNL) l-a atacat pe primarul orașului Ianca, acuzându-l că “nu s-a deranjat să depună nici măcar un proiect pe Anghel Saligny, considerând că în Ianca sunt rezolvate toate problemele”, edilul Fănel Chiriță (PSD) a ținut să îl “pună la punct” pe liberal. Concret, acesta susține că Primăria Ianca a depus două proiecte pe “Anghel Saligny”, pentru racordarea la gaze a satelor Oprișănești și Perișoru.

“Am depus două proiecte pentru înființarea rețea de gaze în satul Oprișănești și în satul Perișoru. Și proiectele pentru gaze pentru «Anghel Saligny» s-au depus până pe 26 aprilie. Nu s-au evaluat încă și nu am primit niciun răspuns până acum dar ele sunt depuse de atâtea luni. Au votat și consilierii lor de la PNL studiile de fezabilitate! Pe 15 aprilie a fost ședință și au votat și ei acele studii de fezabilitate pentru depunerea cereri de finanțare pe «Anghel Saligny». Am văzut că a mai apărut în spațiul public cu o listă cu localitățile pentru gaze și a zis că mint. Nu știu dacă știți, acum doi ani înainte, în campania electorală, a fost un program POIM pentru înființare proiecte gaze pe fonduri europene. Noi nu ne-am încadrat că n-am avut cele 1.000 gospodării care nu au gaze, că așa cerea programul. Însă, Guvernul, pentru cei care nu au intrat atunci la POIM, ne-a băgat automat pe «Anghel Saligny» și de aceea prezintă dânsul o listă că noi nu suntem. Dar nu s-au evaluat proiectele de gaze pe «Anghel Saligny». Nu se pune problema că nu am primit aprobare! Nici vorbă! Programul e în derulare!”, a explicat Fănel Chiriță, primarul orașului Ianca.

De asemenea, acesta a ținut să precizeze că tot timpul a făcut investiții în Ianca, în ultimii ani Primăria derulând mai multe proiecte cu fonduri europene. “La nivelul orașului Ianca mai sunt cinci străzi neasfaltate și le avem în derulare acuma pe toate pe fonduri europene. Și pentru canalizare suntem prinși într-un proiect tot cu fonduri europene, pe Mediu”, a punctat acesta.

În ceea ce privește o altă acuzației a subprefectului Adin Boboc, privind încălzirea școlilor din Ianca cu lemne de foc la prețuri enorme în contextul în care Primăria Ianca deține 120 ha pădure, primarul Chiriță a explicat cum au stat de fapt lucrurile.

“În primul rând, el a făcut referire la Primărie, să le dea Primăria lemne din pădure. Dar școala nu a cerut lemne din pădurea primăriei! Apoi a făcut o dezmințire că, vezi doamne, a cerut bani să cumpere lemne. Păi, dar nu e același lucru! Și în al doilea rând, noi avem două unități cu personalitate juridică, cele două licee «Constantin Angelescu» și «Nicolae Oncescu». Nu știu ce se întâmplă că la una ajung banii din costul standard per elev, iar la una nu! Nu știu, cred că îi gestionează foarte prost, că eu nu am control asupra lor. Dar întotdauna am sprjiinit școlile. În ultimii 3-4 ani la Liceul «C. Angelescu» Primăria a dat 3 milioane de lei pentru investiții, pentru modernizări. Dar școlile trebuie să se gospodărească cu banii din costul standard per elev”, a mai explicat acesta.

În final, primarul Fănel Chiriță a spus că este obișnuit cu atacurile lui Adin  Boboc și că liberalul a început campania electorală mai devreme. 

“A început campania electorală domnul Boboc! E dreptul dânsului! Acum doi ani eram primarul 0 care nu am făcut nimic în acest oraș, acum vine cu altele. M-am obișnuit cu atacurile lui. Eu trebuie să îmi văd de treabă, să fac treabă, nu să stau să îl critic pe dânsul ca subprefect, care mai rău încurcă orașul ăsta. Eu n-am nicio problemă cu dânsul! Să își vadă de treaba lui pentru care este pus în funcția publică acolo la Brăila. Nu a zis că nu îl leagă nimic de orașul Ianca? Probabil că nu-i informat! Dânsul a început campania, să își facă campanie! Noi avem de făcut administrație. Politica o lăsăm în campania electorală, a mai afirmat edilul din Ianca.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro