Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Renunta la fumat pentru 10.000 $

Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, in colaborare cu Directia de Sanatate Publica (DSP) Braila promoveaza, la nivel local, concursul "Quit & Win", o competitie internationala pentru renuntarea la fumat. Cei interesati vor participa la trei tombole, cu premii in bani: 10.000 $ premiul intercontinental, 2.500 $ premiul Europa si 1.000 $ premiul Romania.
Competitia se adreseaza fumatorilor cu virsta de 18 ani, care au o vechime in aceasta "activitate" de cel putin un an si care se lasa de fumat in perioada 02 - 29 mai. Pentru a putea participa la concurs, fumatorii trebuie sa completeze un formular, ce poate fi obtinut de la sediul DSP Braila, de pe strada Radu S. Campiniu nr.23, sau de pe www.fumat.ro, www.quitandwin.ro sau www.ana.gov.ro. Abtinerea de la fumat a cistigatorilor de premii se verifica prin depozitia unui martor (inscris in formularul de participare) si printr-un test biochimic. Tot in formular poate fi inscris, optional, si un suporter, care va putea cistiga 200 $. Formularul se va expedia la adresa Asociatia pentru Sanatate, Educatie si Familie, str. Valeriu Braniste 29, sector 3, cod 030715, Bucuresti, pina la data de 2 mai. Premiul national, de 1.000 $, se trage la sorti pe data de 30 mai, iar celelalte doua, in luna iunie.
"Se stie ca fumatul este una dintre principalele cauze ale mortalitatii pe glob. Tutunul se obtine din planta Nicotina Tabacum, care contine peste 1.000 de compusi chimici, iar la temperatura de ardere, de 800 grade Celsius, elibereaza alti 4.000 de compusi, dintre care 60 au efect cancerigen dovedit. Cei mai toxici compusi sint nicotina (care da dependenta), gudronii (compusi cancerigeni), monoxidul de carbon (gaz toxic ce impiedica oxigenarea) si compusii iritanti (cei care dau aroma tutunului, dar irita tractul respirator)", ne-a precizat Elena Nechifor, coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii