Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Renumeratia, dupa buget..."

Dintr-o recenta mini-ancheta inopinata din “Cotidianul” aflam ca majoritatea parlamentarilor nostri nu sint tocmai incintati de ideea de a candida pentru primul mandat la Parlamentul European. Nu numai ca mandatul respectiv ar fi de numai un an si jumatate, perioada in care proaspatul europarlamentar ar trebui sa stea la Bruxelles (rupt de electoratul de acasa si de problemele lui, dupa cum au declarat unii dintre cei intervievati), dar si salariile sint, puschea pe limba!, de numai 1200 de euro pe luna. Asadar, ne spun doamnele si domnii parlamentari, din grija pentru electorat si pentru propria lor persoana (cum sa traiasca domniile lor cu numai 1200 de euro pe luna in Bruxelles?!?), cei mai multi nu vor candida. Sigur ca situatia s-ar putea schimba dupa 2009, cind se unifica salariile tuturor parlamentarilor europeni, etc., etc.
Parlamentarilor romani nu le pasa, de fapt, nici de electoratul de acasa - in fond si la urma urmei, chiar si cei care vor fi alesi la un moment dat sa reprezinte zonele europene ale Romaniei in Parlamentul European vor trebui sa stea la Bruxelles pe perioada mandatului si asta nu va insemna ca nu isi vor reprezenta electoratul asa cum se cuvine - si nici chiar de salariile rusinoase pentru fetele fine ale domniilor lor, obisnuiti cu un anumit stil de viata, care, vezi Doamne!, nu va putea fi mentinut pe maruntisul de 1200 de euro pe luna pe care l-ar primi din partea Romaniei ca reprezentanti ai sai in forul european.
Motivul din spatele acestei codeli de fata mare este acela ca domnii parlamentari romani se tem nevoie mare de a da fata cu adevaratii politicieni, cu aceia care chiar se simt responsabili in fata propriului electorat pentru faptele lor, si care au fost alesi pe liste uninominale pentru meritele lor proprii. Mai mult decit atit, domnii parlamentari romani stiu foarte bine ca pentru a fi ales in Parlamentul European trebuie sa vorbesti cel putin doua limbi straine si sa fii in stare sa participi la dezbateri, sa iti expui punctul de vedere si asa mai departe, nu numai sa te prezinti la podium din cind in cind si sa trintesti in plenul Parlamentului vreun speech idiot tradus cu dictionarul si pe care il si pronunti cu accent sovietic de te rid toate curcile Bruxelles-ului. Parlamentarii romani nu vor sa candideze pentru Parlamentul Europei pentru ca isi dau si singuri seama cit de multi dintre ei ar fi ridicoli si anacronici acolo, si cit de mult li s-ar vedea adevarata valoare. intrebarea e insa, daca aceste doamne si acesti domni chiar nu se simt in stare sa fie parlamentari europeni, sint ei oare indeajuns de valorosi pentru a fi parlamentari romani??
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii