Mergi la conţinutul principal

Renato Favero: “Noi, împreună, încercăm să-i redăm Daciei Unirea valoarea de altă dată”

• proiectul noii conduceri se bazează pe aducerea la Brăila a unor fotbaliști africani de perspectivă • fotbaliști care să ajute echipa brăileană să-și realizeze obiectivele • vârfurile vor fi cedate altor formații pentru autofinanțare

 

Președintele clubului brăilean de fotbal Dacia Unirea, Renato Favero,

este preocupat în această perioadă să rezolve situația celor 9 jucători africani, pe care i-a văzut și pe care se bazează foarte mult în dezvoltarea proiectului pe care dorește să-l deruleze la Brăila. Zilele acestea, noul președinte al clubului Dacia Unirea a dorit să reitereze motivele care l-au determinat să investească la acest club. Poate pe undeva a vrut să fie mai clar în ceea ce dorește să întreprindă.

“Când am venit la Brăila, Dacia Unirea avea 2 puncte, așa că mi-am dat seama că se află într-o situație foarte grea. Despre infrastructură nici nu vreau să discut. Proiectul pe care mi l-am propus și care a fost acceptat de colaboratorii mei a fost acela de a aduce jucători africani tineri, care să ajute Dacia Unirea să-și realizeze obiectivele de performanță și care, la un moment dat, să poată fi vânduți la alte echipe pentru a ne autofinanța. Mă refer la vârfuri. Am selectat 9 fotbaliști de la două școli importante din Nigeria și Coasta de Fildeș, jucători care vă asigur că făceau diferența, dar din nefericire formalitățile pentru obținerea vizei la Emigrări au trenat. Mai mult, a trebuit să le reluăm”, a explicat Renato Favero.

Prima încercare de a-i aduce pe cei 9 africani a eșuat, iar conducerea clubului a reluat procedurile. Acum se pare că lucrurile au intrat pe făgașul dorit. Favero a ținut să sublinieze faptul că și în condițiile în care Dacia Unirea va retrograda, proiectul va continua și în Liga a IV-a, dar numai în aceste condiții. La clubul brăilean să fie aduși jucători africani, care la un moment dat să plece la formații importante, acesta fiind unul dintre modurile de autofinanțare al echipei brăilene.

“În prima conferință de presă am spus că sarcina noastră este una foarte dificilă, pentru că depindeam de prea multe lucruri. Cu sprijinul secretarului clubului nostru, Gabriel Mărgineanu, am reluat formalitățile și, de data aceasta, se pare că totul decurge bine pentru noi. Este posibil ca 2 dintre cei 9 să ajungă la Brăila înainte de a începe turneul play-out. Dacă nu pot veni acum vor ajunge în vară, iar acest proiect va continua și dacă echipa brăileană va retrograda în Liga a IV-a. Am mai spus și o repet, acest proiect al meu va continua numai și numai în condițiile mele. Adică să aduc la club jucători africani tineri, de perspectivă, iar Dacia Unirea să se poată folosi de ei, să-și realizeze obiectivele, iar vârfurile să plece la formații cu pretenții mult mai mari, ca să ne autofinanțăm”, a continuat Renato Favero.

Președintele Daciei Unirea va pleca două săptămâni în Italia, tot în interesul clubului de la Dunăre, apoi, când va reveni, va încerca să discute cu oficialitățile orașului în vederea unei colaborări.

“Am fost foarte ocupat în această perioadă, pentru că au fost foarte multe lucruri de rezolvat la club, dar când voi reveni din Italia, unde merg tot în interesul clubului brăilean, voi încerca să discut cu oficialitățile locale pentru a întreba cum pot acestea să sprijine clubul, unul cu o asemenea istorie și tradiție fotbalistică. Mă bucură faptul că un cotidian important, Obiectiv Vocea Brăilei, este aproape de clubul Dacia Unirea și ne sprijină în acțiunile pe care le întreprindem. Brăila a avut și are o mare tradiție în fotbal, iar noi, împreună, încercăm să-i redăm valoarea de altă dată. Dacă cineva din acest oraș dorește să participe la acest proiect al nostru, este binevenit”, a mai spus Renato Favero.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro