Mergi la conţinutul principal

Relaxările propuse de Rafila: “Fără mască în aer liber. Acces în restaurante și mall-uri fără certificat COVID”

* ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, propune ca masca să nu mai fie obligatorie în spațiile deschise, iar oamenii să poată merge la restaurant sau la mall fără certificat COVID * de asemenea, vor putea fi organizate din nou evenimente private

 

Propunerile de relaxare vin după ce ce gradul de ocupare a paturilor COVID a scăzut sub 50%.

„Remarcați scăderea constantă la nivelul tuturor indicatorilor. Evoluția ratei de pozitivitate este în jur de 15% din totalul testelor care se efectuează zilnic, un trend descendent al numărului de decese. Există o anumită întârziere față de scăderea numărului de cazuri ale persoanelor internate la ATI. Totuși, trendul acesta este descrescător”, a spus Rafila.

Ministerul Sănătății a propus eliminarea mai multor restricții.

„Este vorba despre accesul fără certificat electronic COVID în centrele comerciale, instituțiile publice, hoteluri, pensiuni și restaurante. De asemenea, creșterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea maximă a spațiului, fără restricții de interval orar - ăsta cred că e un lucru așteptat de multă lume - pentru competiții sportive, activitățile din cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole, concertele în aer liber, conferințe, workshopuri, săli de sport și piscine”, a spus Rafila.

El a propus de asemenea posibilitatea organizării de evenimente private cu participarea a maxim 200 de persoane.

„Masca în mod evident nu se va mai utiliza în mediul exterior, însă purtarea măștii rămâne obligatorie în spațiile publice închise și este recomandată în spațiile deschise aglomerate”, a adăugat ministrul.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro