Mergi la conţinutul principal

Reintegrare socială a persoanelor aflate în Centrul de Detenție Tichilești

în cadrul evenimentului  ”Incluziune socială prin dialog și colaborare” s-a menționat necesitatea menținerii unei intervenții multidisciplinare post-liberare, preponderent în cazul minorilor aflați în protecția Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului, a celor neglijați familial, a celor aflați cu diferite riscuri

 

Acțiuni și discuții pentru facilitarea reintegrǎrii sociale a persoanelor aflate în executarea unei pedepse cu închisoarea sau a unei mǎsuri privative de libertate și a persoanelor liberate din penitenciar. Evenimentul s-a desfășurat la Centrul de Detenție Tichilești, la sfârșitul săptămânii trecute.

La nivelul sectorului de Reintegrare Socială, în data de 12 aprilie, s-a derulat activitatea din cadrul Strategiei Naționale de Reintegrare Socială a persoanelor private de libertate 2020-2024. Potrivit datelor transmise de la Centrul de Detenție Tichilești, pentru organizarea activității anterior menționate, s-a avut în vedere contactarea unui număr de 15 instituții partenere, colaboratori ai Centrului de Detenție Brăila Tichilești, răzpunzând favorabil invitației 10 instituții. ”Demersul a vizat două direcții de intervenție, respectiv prezentarea Strategiei de Reintegrare Socială a persoanelor private de libertate și dificultățile întâmpinate în implementarea metodologiei intervenţiilor insterinstituţionale pentru facilitarea reintegrǎrii sociale a persoanelor aflate în executarea unei pedepse sau a unei mǎsuri privative de libertate  și a persoanelor liberate. Ulterior prezentării obiectivelor țintă ale activității prevăzute precum și rezultatele așteptate, participanții au fost invitați să participe la prezentarea efectivă a centrului și cunoașterea populației custodiate. Ulterior s-au lansat discuții interactive între toți parteneri implicați, respectiv Serviciul de Probațiune, Direcția de Asistență Socială Brăila, Centru antidrog-Brăila, Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă, A.N.M.R.F „Louis Pasteur”, Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului, Fundația Stânca Veacurilor, Agenția împotriva Traficului de Persoane Galați, Inspectoratul Școlar Județean și Biblioteca Județeană Brăila, alături de reprezentanții Monitorului Oficial de Brăila”, se arată în comunicatul transmis. 

După cum arată reprezentanții unității de detenție de la Tichilești, s-a menționat necesitatea menținerii unei intervenții multidisciplinare post-liberare, preponderent în cazul minorilor aflați în protecția DGASPC, a celor neglijați familial, a celor aflați cu diferite riscuri, fiind apreciată ca oportună prezentarea acestei strategii partenerilor cooptați (cu activitățile prevăzute), fiind punctată necesitatea unui efort comun din partea tuturor instituțiilor.

Concluzii: Ca urmare a necesității diseminării unor modele profesionale de bună practică şi extinderii reţelei de suport prin stabilirea de contacte şi încheierea de colaborări cu instituţii ce pot contribui la dezvoltarea sistemului penitenciar, reprezentanții centrului de detenție apreciează derularea evenimentului ”Incluziune socială prin dialog și colaborare”.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro