Mergi la conţinutul principal

Reguli pentru siguranța copiilor, în cadrul ”Săptămânii Prevenirii Criminalității”

•  luni, mai multe activităţi s-au derulat în Parcul Monument cu un număr de 40 de școlari de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”, iar prin demersul lor poliţiştii au urmărit conştientizarea copiilor cu privire la evenimente neplăcute la care ar putea fi expuşi acasă, la școală și pe stradă • marea vedetă a evenimenutului a fost câinele polițist Gipsy, un câine de urmă cu experință care are la activ mai multe misiuni de succes

 

Acțiuni și sfaturi pentru siguranța copiilor! Luni, 20 mai, poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean  Brăila – Compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, Serviciul Rutier și Serviciul Criminalistic, au făcut echipă în cadrul unei activităţi care a avut drept scop prevenirea victimizării minorilor.

Activităţile s-au derulat în Parcul Monument cu un număr de 40 de școlari de la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu”. Prin demersul lor, poliţiştii au urmărit conştientizarea copiilor cu privire la evenimente neplăcute la care ar putea fi expuşi acasă, la școală și pe stradă. ”Oamenii legii au abordat subiecte și au adresat recomandări cu privire la importanța cunoașterii și respectării regulilor de circulație, modalități de prevenire a violenței în școli, modalități de prevenire a disparițiilor în rândul minorilor, siguranța personală și siguranța pe internet. Elevii au  fost angrenați și în activități practice, respectiv jocuri cu caracter educativ specifice vârstei”, au spus reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brăila.

Poliţiştii rutieri au explicat copiilor ce reguli trebuie să respecte în calitate de pietoni sau pasageri în autovehicule, dar şi cum trebuie să îşi aleagă locurile de joacă pentru a nu se expune riscului de a fi accidentaţi. Pentru o mai bună înţelegere şi fixare a noţiunilor teoretice, acestea au fost însoţite de aplicaţii practice, copiii, însoţiţi de poliţişti, au avut posibilitatea sa exerseze comportamentul corect în trafic, pe covorașul rutier tematic .

Marea vedetă a evenimenutului a fost câinele polițist Gipsy, un câine de urmă cu experință care are la activ mai multe misiuni de succes. Copiii prezenți au putut vedea ce știe să facă și afla, prin vocea conductorului său, cum procedează pentru a-i prinde pe infractori.

Polițiștii precizează faptul că activitatea se înscrie în seria demersurilor preventive desfășurate în cadrul  evenimentului ”Săptămâna Prevenirii Criminalității”, ce se desfășoară la nivel național în perioada 20-24 mai.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro