Reguli pentru ca seara de Paşti să nu se transforme în dezastru | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Reguli pentru ca seara de Paşti să nu se transforme în dezastru

Pe parcursul lunii aprilie, personalul Inspecţiei de Prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) "Dunărea" Brăila a verificat bisericile de pe raza judeţului, pentru preîntâmpinarea evenimenelor nedorite care s-ar putea produce pe timpul desfăşurării slujbelor religioase din perioada sărbătorilor de Paşti. S-a urmărit starea instalaţiilor electrice, a sistemelor de încălzire şi a coşurilor de fum, existenţa stingătoarelor şi hidranţilor, respectarea normelor de stingere şi prevenire a incendiilor în cadrul lucrărilor de modernizare executate recent la diverse lăcaşuri de cult. Printr-un comunicat de presă, ISU "Dunărea" anunţă că, până în momentul de faţă, toate deficienţele constatate în timpul controalelor au fost deja remediate de către personalul desemnat cu desfăşurarea activităţilor administrative.
Totuşi, pentru ca Sfintele Sărbători de Paşti să fie petrecute în linişte şi fără incidente tragice, pompierii recomandă slujitorilor bisericii şi cetăţenilor brăileni să nu uite de câteva reguli de bază. Astfel, lumânăriile nu se vor ţine, de către credincioşi, în apropierea hainelor şi părului acestora ori a obiectelor combustibile, precum icoanele, decorurile, mobilierul, coroanele. Se va manifesta o atenţie deosebită atunci când credincioşii se deplasează cu lumânările aprinse în autovehicule. Pentru evitarea supraaglomerării bisericilor se recomandă ca manifestările religioase să se desfăşoare în exterior. Atunci când slujbele au loc în interior se va evita permiterea accesului unui număr de credincioşi peste capacitatea construcţiei şi se vor menţine, obligatoriu, pe toată durata slujbei, uşile de acces şi evacuare în poziţie deschisă. Lângă lăcaşurile de cult se vor amenaja locuri speciale pentru depunerea lumânărilor, aflate la distanţa de siguranţă faţă de construcţii, dotate cu tăvi metalice umplute cu nisip şi supravegheate în permanenţă. Lumânările se sting, obligatoriu, după terminarea slujbelor religioase. Pe durata desfăşurării slujbelor cu public numeros, din interiorul lăcaşurilor de cult trebuie evacuate covoarele, mochetele, băncile şi scaunele nefixate în pardoseală. În situaţia izbucnirii unui incendiu, se va asigura operativ evacuarea persoanelor din construcţie, a valorilor adăpostite, concomitent cu desfăşurarea primei intervenţii cu mijloacele tehnice din dotare şi cu anunţarea, de îndată, a pompierilor, la numărul unic de apel de urgenţă 112.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro