Mergi la conţinutul principal

Reglementarea cazinourilor online din România pentru un joc sigur!

Cazinourile fac parte din viața omului încă din cele mai vechi timpuri. A pornit totul ca o formă de divertisment, oamenii fiind atrași de adrenalina pariului și a încercării norocului. Mai târziu, când au apărut mizele în bani, bunuri și servicii, mirajul câștigurilor rapide i-a determinat să parieze pe diferite jocuri și activități sportive.

Să nu uităm că există dovezi în istoria omenirii care demonstrează existența jocurilor și a jocurilor de noroc de pe vremea romanilor. O dovadă clasă este Colosseum, clădirea impunătoare și spectaculoasă din Roma care a fost construită în secolul I dHr, pe vremea îmăratului Vespasian. Arena, care avea o capacitate de până la 80 000 de locuri, era folosită pentru concursuri cu gladiatori și spectacole publice. Se pune că, încă din acele vremuri, aristocrații și cei din clasele superioare obișnuiau să parieze.

Mult mai târziu, pe la 1765 a apărut primul cazinou oficial, un loc unde se desfășurau diferite activități de divertisment. Cu timpul, pe măsură ce industria s-a dezvoltat, autoritățile din diferite state au fost nevoite să reglementeze aceste jocuri. Pe o parte se dorea intrarea lor în legalitate pentru un joc sigur, dar și pentru venituri suplimentare la bugetele locale. Trebuie să recunoaștem că industria de cazinou este potentă financiar.

În România, primul cazinou ar fi apărut la Vatra Dornei, în anii 1896-1898. Acesta găzduia diverse activități culturale, existând un teatru, o bibliotecă, o sală de concerte, dar și o sală în care se desfășurau jocuri de cazinou. Era mândria imperiului austriac, fiind una dintre cele mai impresionate clădiri construite la acea vreme.

Acesta atrăgea oameni înstăriți și intelectualii din acele vremuri, reprezentanții caselor regale și turiștii cu dare de mână. Cazinourile prin modul lor organizatoric au ridicat standardele și și-au selectat clientela, la început oferind accesul doar celor ce îndeplineau anumite condiții.

 

Lumea a evoluat, industria s-a schimbat, iar dezvoltarea internetului a dus la apariția cazinourilor online. Barierele fizice și tehnologice au fost depășite și standardele de acces s-au schimbat. În prezent, oricine deține un gadget (smartphone, tabletă, laptop) și o conexiune la internet poate accesa astfel de site-uri și poate juca jocuri interesante. Acum, această experiență uimitoare este mult mai ușor de bucurat și este mult mai confortabil pentru noi. În plus, unele platforme de cazinou oferă mai multe tipuri de jocuri și mese pentru a vă asigura că găsiți ceea ce vă place. Dacă doriți să vă alăturați unui operator cu acele caracteristici, vă recomandăm să vizitați acest cazinou online din Romania.

La început, în timp ce cazinourile clasice, sălile de pariuri sportive și sălile de jocuri cazinou puteau și puteau funcționa conform legilor și reglementărilor impuse de autorități încă din epoca comunistă, cazinourile online nu erau reglementate și nu puteau fi controlate fără un cadru legal și o legislație redactată în această direcție.

Astfel, în 2013 a apărut Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN). În prezent, această instituție se află în subordinea Ministerului Finanțelor și se ocupă de autorizarea, gestionarea, controlul și monitorizarea domeniului.

ONJN este responsabil pentru autorizarea tuturor operatorilor locali cu activitate clasică, stradală. Menționăm că această activitate a fost reglementată prin alte instituții până în 2013, dar nu a acoperit mediul online.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc a început să autorizeze si monitorizeze cazinou online din Romania sau ce targetează piața din România.

Principalele direcții de activitate ale ONJN sunt: reglementarea și autorizarea cazinourilor tradiționale și online, protecția utilizatorilor și consumatorilor vulnerabili, aplicarea măsurilor de stopare și prevenirea activităților ilegale. Aceasta include frauda, furtul de identitate și spălarea banilor.

În concluzie, cei care doresc să dezvolte, să organizeze și să opereze cazinouri în mediul virtual au nevoie de licență. Poate fi obtinut de la ONJN dupa indeplinirea criteriilor de validare si dupa achitarea taxelor aferente.

De remarcat că jocurile de divertisment care sunt operate de orice tip de dispozitiv și care nu presupun câștiguri bazate pe elemente aleatorii, ci au scopul de a testa puterea, inteligența sau dexteritatea participantului, nu constituie jocuri de noroc și nu sunt licențiat și autorizare. Cu toate acestea, în funcție de specificul jocului, jocurile de îndemânare pot intra sub definiția legală generală a „joc de cazinou” pentru care este necesară o licență și/sau autorizație.

Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc verifică solicitările de licență și evaluează toate firmele solicitante. Nu se emite licența până când nu sunt respectate toate reglementările și condițiile legale pentru autorizarea cazinourilor online. Un website ce găzduiește un cazinou online trebuie să aibă informația la vedere, ușor de accesat, fără a fi înțelătoare sau interpretabilă sau cu exprimare ambiguă.

În cadrul regimului de reglementare aplicabil în România în 2016, noile cerințe de licențiere și autorizare se aplică activităților tradiționale și online, precum și activităților auxiliare, precum activitățile de închiriere, distribuție și întreținere legate de jocurile de cazino. În funcție de tipul de activitate în cauză, trebuie obținute tipuri specifice de licențe și/sau autorizații.

Prin crearea Oficiului Național al Jocurilor de Noroc și datorită reglementărilor cazinourilor online, utilizatorii se pot bucura de practicarea jocurilor de cazinou în deplină siguranță, fără riscul de fraudă sau alte abateri ilegale asupra acestora, cu condiția ca activitatea să se desfășoare pe un site. licenţiat.

Este distractiv să poți practica online, însă cu siguranță există o doză de reticiență când vine vorba de plăți, bani, sisteme de plată. Îngrijorarea este perfect justificată dacă ținem cont că în decursul anilor au fost tot felul de fraude în online. Însă asta nu înseamnă că nu puteți practica astfel de jocuri și chiar să ajungeți la nivelul la care să pariați bani reali.

Înainte de a activa pe un cazinou online, verificați ca acesta să dețină o licență activă de la ONJN, să aibă toate informațiile de interes la vedere și ușor de accesat, să existe un serviciu de relații cu clienții prin intermediul căruia să puteți obține diferite informații. Urmăriți ca site-ul să fie securizat, iar pentru asta trebuie să aibă un certificat SSL activ. Totodată, orice cazinou online are câteva sisteme de protecție pentru jucători, cum ar fi limitarea pariurilor sau practicarea a prea multor ore într-o zi. Când faceți tranzacțiile financiare, să fiți atenți la modul de logare, autorizare și securitatea tranzacțiilor.

Cazinoul online ar trebui, de asemenea, să vă verifice identitatea înainte de a permite orice tranzacție. Verificarea identității tale poate părea exagerat, dar asta te protejează la fel de mult pe cât protejează cazinoul. Asigurându-vă că sunteți cine spuneți că sunteți, nu va trebui să vă faceți griji cu privire la tranzacțiile neautorizate cu detaliile dumneavoastra.

Fiecare țară, regiune sau teritoriu are propria lege , fără să existe o structura unitara la nivel global. În același timp, fiecare țară este responsabilă pentru reglementarea și prevenirea acțiunilor ilegale. Toate luptă într-o singură direcție, împotriva spălărilor de bani și a fraudelor.

De exemplu, în Marea Britanie există Comisia pentru jocuri de noroc, care reglementează toate cazinourile online și oferă licențe pentru cazinourile terestre. Dar autoritățile locale se uită la spațiul de licențiere.

Principala legislație care reglementează cazinourile este în cele trei forme identificate în legislația engleză (jocuri de cazinou, pariuri și participare la loterie) există din 2005. Trebuie menționat că această lege nu se aplică în Irlanda de Nord, unde există o lege din 1968. și care se aplică și astăzi.

Trebuie remarcat faptul că fiecare jucător care câștigă bani la un cazinou trebuie să plătească impozite pe venit din alte surse. Legat de jocurile online, cazinourile sunt obligate să rețină taxele la sursă, iar ceea ce extrage jucătorul este suma netă. Până la suma de 66.750 lei se achită o taxă de 1%. Pentru câștiguri în intervalul 66750-445000, impozitul se calculează după cum urmează 667,5 + 16% din ceea ce depășește suma de 66750. Pentru câștiguri peste suma de 445 000, impozitul se calculează astfel: 61187,5 + 25% din ceea ce depășește suma de 445000.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro