Sala Mare a Teatrului "Maria Filotti" a fost un punct de atracţie pentru brăileni, sâmbătă după-amiază, când pe scenă au urcat şapte coruri ce au făcut demonstraţii de virtuozitate spre încântarea spectatorilor. S-au prezentat, rând pe rând, Corul "Orfeus" al Liceului de Artă, dirijat de profesorii Ştefan Şi Maricica Lupu, Corala "Camerata" a Centrului de Creaţie, dirijată de prof. Paraschiva Moise, Corul de cameră "Lyra" din Buzău, condus de Ştefan Stănescu, Corala "Armonia" a Casei de cultură din Plopeni, dirijor Cornel Mutu, Corala "D. G. Kiriac" din Piteşti, condusă de George Paraschivescu şi prof. Silviu Deaconescu, Corul "Armonia" al casei de cultură a municipiului Brăila, dirijat de preot prof. Ioan Păvăloiu, şi Corala "Nicolae Lungu" a Patriarhiei Române, dirijor preot prof. Stelian Ionaşcu.
În sala Mare a teatrului s-au auzit acordurile înălţătoare ale cântecelor religioase interpretate de Corala Patriarhiei, compuse de Mihail Berezovschi, Lodovicco da Vitoria, Paul Constantinescu, Gheorghe Cucu sau pr. Radu Antofie, şi melodii populare prelucrate pentru cor. Corala "D. G. Kiriac" a cântat melodii religioase, dar şi din repertoriul clasic al lui Giuseppe Verdi. Corul de cameră "Lyra" de la Buzău şi-a încântat spectatorii cu melodii inspirate din folclor, semnate de Nicolae Ursu, Gavriil Musicescu sau Ioan Dumitrescu, şi creaţii clasice ale compozitorilor Max Weber sau Pat Shaw. Corala "Armonia" din Plopeni a interpretat cunoscuta "Cazoneta napolitană" de Ceaikovski, iar Corala "Camerata" a Centrului de Creaţia a avut în repertoriu cântece religioase şi prelucrări folclorice. Corul "Orfeus" a ieşit în evidenţă cu un gospel american, "He s got the whole world", iar Corul "Armonia" a interpretat cu precădere cântece religioase.
Festivalul coral naţional "Armonifest" a fost organizat de Casa de Cultură a Municipiului Brăila, cu sprijinul Primăriei Municipiului.