Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Referendum pentru legalizarea prostitutiei

Revine in actualitate un subiect care a fost intors pe toate fetele in Romania, de i s-a vazut si parul pubian, si sinii si bucile muncite. Este vorba despre legalizarea prostitutiei. Realitatea TV a facut ieri o mica dezbatere pe marginea acestui subiect, atragind atentia asupra faptului ca majoritatea tarilor care au aderat la UE au rezolvat aceasta problema, in sensul legalizarii sau macar semi-legalizarii ei. Astfel, in Olanda, prostituatele au dreptul la asigurari de munca, isi platesc impozitele, ca orice alt contribuabil, si trebuie sa beneficieze de conditii igienice de munca. In Germania, prostituatele beneficiaza si ele de asigurari de sanatate si chiar de concedii si pensii. In Franta, legea ii sanctioneaza doar pe cei care cer servicii sexuale nu si pe cele care le ofera. In Grecia, cea mai veche meserie din lume poate fi practicata doar in bordeluri autorizate legal, amplasate la o distanta de minimum 200 de metri de institutiile publice. Legea belgiana interzice cu desavirsire activitatea intermediarilor, adica a "pestilor" cum le zice pe la noi. Prostitutia este insa legala in Belgia, dar nu trebuie sa tulbure ordinea publica printr-o oferta ostentativa de servicii sexuale.
Oricit s-ar opune Biserica, trebuie sa facem si noi o dezbatere pe aceasta tema. Va asigur ca daca s-ar face un referendum pe aceasta tema, romanii ar vota pentru legalizare, in ciuda a ceea ce propovaduiesc preotii. Sau daca nu ar vota "pro", macar se vor prezenta, zic eu, in proportie de 90% la urne, deci vom face un prim pas pentru reducerea absenteismului cronic de care sufera tara. Iata, asadar, doi iepuri grasi impuscati dintr-un foc: 1) romanii isi vor reaminti ce inseamna sa faci uz de dreptul de a te prezenta la urne pentru a spune "Da" sau "Nu", si 2) dupa multe decenii, Romania se va putea baza din nou pe toti barbatii ei care, mai mult ca sigur, nu isi vor face de treaba in acea duminica. Vedeti cite lucruri bune s-ar putea intimpla in Romania numai daca am face un referendum pentru legalizarea prostitutiei? Daca se va face, eu, unul, am sa merg sa votez "pentru", caci, cel putin la Braila, m-am saturat sa vad atitea curve amarite amendate si scoase datoare cu sute de milioane de lei la Finante si nici un proxenet la puscarie, ba, din contra, sa-i vad cu zeci de limuzine pe care nu le vor putea justifica in veci in fata baietilor de la Fisc.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii