Mergi la conţinutul principal

Reduceți viteza! Vizibilitate scăzută din cauza ceții la Brăila

• joi dimineață, polițiștii au venit cu recomandări pentru șoferii aflați în trafic, întrucât pe mai multe artere rutiere de pe raza județelor Bacău, Brăila, Constanța, Dolj, Olt și Tulcea, ceața era accentuată și reducea vizibilitatea • este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condițiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare

 

Ceața a pus stăpânire pe județul Brăila, iar polițiștii recomandă șoferilor să adapteze viteza la condițiile drum. Vizibilitatea se reduce din cauza ceții, iar participanții la trafic trebuie să circule cu mare atenție. În dimineața de joi, 22 decembrie, Centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române informa că pe mai multe artere rutiere de pe raza județelor Bacău, Brăila, Constanța, Dolj, Olt și Tulcea, ceața reduce vizibilitatea în trafic sub 200 de metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri.

Potrivit polițiștilor, ceața impune din partea celor aflați la volan o conduită preventivă pe toată durata deplasării pe drumurile publice. Este necesar să se ruleze cu viteză redusă, adaptată permanent condiților de drum, iar fiecare manevră în trafic să se facă numai după o temeinică asigurare. Pentru aceasta, oglinzile retrovizoare trebuie să fie reglate corespunzător.

Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiții de ceață densă, trebuie folosite și luminile de ceață.

Nu trebuie uitat că cea mai periculoasă manevră pe timp de ceață este depășirea. Aceasta cu atât mai mult, cu cât cei ce depășesc pot fi surprinși de apariția bruscă de pe sensul opus a unor autovehicule care circulă fără lumini sau având în funcțiune doar luminile de poziție”, arenționează polițiștii.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro