Redeschiderea sălii de spectacole a Casei Tineretului, cu viteza melcului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Redeschiderea sălii de spectacole a Casei Tineretului, cu viteza melcului

• preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a ţinut să precizeze că, în sfârşit, o firmă s-a arătat interesată să participe la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia instalaţiei interioare antiincendiu de la Casa Tineretului • şeful judeţului s-a arătat nemulţumit de faptul că legile nu îi permit să utilizeze sala de spectacole, nici măcar sub supravegherea ISU

 

Sala de spectacole a Casei Tineretului zace închisă de mai bine de doi ani, după ce Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă a descoperit în 2015 că instalaţia antiincendiu a clădirii este nefuncţională, la scurt timp după groaznicul incendiu din clubul bucureştean „Colectiv”. De atunci, autorităţile brăilene au încercat să rezolve problema, însă lucrurile au avansat extrem de greu. Foarte multe dintre licitaţiile organizate de CJ Brăila au eşuat ca urmare a faptului că firmele nu s-au înghesuit să oferteze în proiectul privind refacerea inelului de antiincendiu interior şi exterior al clădirii. Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, instalaţia de la exterior a fost deja pusă la punct, însă pentru partea de interior, abia acum s-a prezentat o firmă la licitaţie. Cu alte cuvinte, mai avem de aşteptat până când sala de spectacole a Casei Tineretului va redeveni funcţională. 

„Partea de exterior este gata. Am urcat în SEAP şi partea de interior, ca proiectare. La prima strigare nu s-a prezentat nimeni. Nu ştiu. Cred că avem o problemă cu partea de experţi, cu oamenii care se ocupă de aceste lucruri. De curând, am ridicat a doua oară. Suma este fixată prin DALI, sunt anumite formule de calcul. Pe scurt, partea de expertizare şi proiectare reprezintă un cuantum din valoarea DALI-ului, adică suntem acolo ca preţ, nu avem cum să ne jucăm cu sumele astea pentru că, până la urmă, am intra în alte interpretări şi am ajunge pe la alte instituţii. Ridicând a doua oară mi s-a spus de la Achiziţii că este o firmă care s-a înscris. Acum sperăm să fie adjudecată partea de proiectare, să o facă şi să începem şi partea de execuţie”, a declarat Chiriac.

Cu toate acestea, sursa citată a ţinut să precizeze că legislaţia este exagerată atunci când vine vorba de măsurile de precauţie.

 

Chiriac vrea modificarea legislaţiei, astfel încât să deschidă sala sub supravegherea ISU

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, s-a arătat deranjat de situaţia actuală privind sala de spectacole a Casei Tineretului şi susţine că, în mod normal, dacă legea ar fi fost ceva mai permisivă, ar fi putut să o deschidă şi să o pună la dispoziţia publicului, dar sub atenta supraveghere a ISU. 

„Eu nu înţeleg ce e acolo. Nu sunt de specialitate. Clinghere, hidranţi, 100, 700. Domnule, parcă am intra toţi cu făcliile în această Casă a Tineretului! Mi se pare puţin exagerată această lege pe partea de prevenţie. Mi-aş dori foarte mult să fie schimbată puţin şi să putem intra, de exemplu, în Casa Tineretului, la anumite evenimente, sub îndrumarea şi tutela Inspectoratului Situaţiilor de Urgenţă. Aşa mi s-ar părea normal până rezolvăm toată problema. Sub tutela ISU, cu o autospecială, cu doi - trei specialişti acolo lângă noi, să putem face anumite evenimente în Casa Tineretului. Legislaţia îi împiedică în prezent şi pe ei şi pe noi să facem acest demers. Astfel, am putea folosi sala şi am merge mai departe cu proiectul de reabilitare a inelului de incendiu. Poate în această sesiune parlamentară reuşim să facem ceva. S-a mers prea mult la extrem după «Colectiv». Se poate întâmpla, «Doamne Fereşte!» Dar deja se merge prea departe cu metodele de precauţie. Sunt foarte drastice. De exemplu, la Teatru sunt 58 de hidranţi. Deja exagerăm!”, a conchis Chiriac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro