Mergi la conţinutul principal

Redenumirea Muzeului, primul subiect de colaborare pentru PNL-PDL Brăila

Pentru prima oară, consilierii judeţeni PNL şi PDL Brăila şi-au "dat mâna" şi au votat "împotrivă", însă doar pentru un singur proiect de pe ordinea de zi a celei mai recente şedinţe ordinare. Este vorba despre schimbarea denumirii muzeului din oraşul nostru în "Carol I". Potrivit preşedintelui CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, propunerea a venit la iniţiativa directorului instituţiei, prof. univ. dr. Ionel Cândea, plecându-se de la ideea că Muzeul Brăilei a luat fiinţă prin decretul regal nr. 2134 din 23 august 1881, prin care Regele Carol I a autorizat funcţionarea acestuia. "Este o dorinţă mai veche a domnului Cândea, el are orientări din astea în zona pe care noi trebuie să o aprobăm astăzi (n.r. luni). Eu cred că este un act de recunoaştere a faptului că Regele Carol I a pus temelia Muzeului de la Brăila. Este adevărat că atunci când am venit în 2004 nu mai aveam muzeu, el era plecat la familia Manoilescu. Noi l-am răscumpărat aşa cum bine ştiţi - cine era în consiliu pe timpul ăla -, devenind Muzeul Brăilei, în zona publică a judeţului. Am reconstruit corpul B şi C, astfel încât acum au spaţii suficiente ca să îşi desfăşoare activitatea", a declarat Stancu. Cu toate acestea, propunerea nu a fost pe placul liberalilor, care, prin vocea consilierului Bogdan Minescu au apreciat că "Regele Carol I" ar fi denumirea completă şi potrivită pentru muzeul brăilean. Secretarul judeţului, Nicu Filote a explicat că o asemenea propunere ar fi trebuit făcută anterior, pentru că deja au fost eliberate toate avizele necesare pentru aprobarea noii denumiri. "În momentul de faţă avem toate avizele de la comisia de denumire a muzeului şi de la municipiu, care, de asemenea a avizat favorabil. Ăsta este termenul pe care îl folosim de Muzeul Brăilei «Carol I»! (...) Nu avem nicio variantă decât cea pe care v-am prezentat-o!", a precizat Filote.
În cele din urmă decizia finală a fost luată prin vot. Surprinzător, rezultatul a însemnat 20 de voturi "pentru" şi 7 voturi "împotrivă", din partea consilierilor PNL şi PDL, cu menţiunea că doi dintre membrii celor două partide au lipsit motivat - Gicu Mitache (PDL), Cristian Ancuţa (PNL). Cu alte cuvinte, acesta a fost singurul proiect de pe ordinea de zi la care reprezentanţii PNL-PDL au căzut de acord. "Să înţeleg că ce scrie în ziarele astea a început să se adeverească şi în plenul Consiliului Judeţean? (...) Dacă eu vă spun că faceţi majorităţi... Bravo!", a concluzionat Stancu, ironic.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro