Mergi la conţinutul principal

Recurs în dosarul Chivu vs. MAI

"Războiul" Chivu vs. MAI este departe de a lua sfârşit. În urmă cu o săptămână, Ministerul Afacerilor Interne a formulat recurs împotriva soluţiei Tribunalului Braşov care a admis cererea de anulare a actului administrativ de sancţionare cu trecere într-o funcţie inferioară, în cazul lui Cătălin Chivu. Instanţa a dat soluţia în favoarea fostului şef al Poliţiei brăilene, în luna septembrie, însă aceasta nu este definitivă. Dosarul va ajunge acum la instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Braşov. "Asupra sentinţei civile pronunţată de către Tribunalul Braşov în dosarul nr. 7884/62/2013 s-a formulat recurs de către Ministerul Afacerilor Interne, în data de 9 ianuarie 2015, acesta urmând a fi judecat de către Curtea de Apel Braşov", se arată în răspunsul remis de Biroul de Informare al Tribunalului Braşov, semnat de preşedintele instanţei, judecător Alina Nicoleta Mioc.
La termenul de judecată din data de 19 septembrie, Tribunalul Braşov a admis excepţia de nelegalitate invocată de reclamantul Chivu, în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Afacerior Interne. "Anulează Ordinul MAI şi dispune reintegrarea reclamantului în funcţia deţinută anterior emiterii ordinului, aceea de Şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Brăila. Obligă pârâtul să plătească reclamantului drepturile salariale aferente acestei funcţii, actualizate în raport cu rata inflaţiei, începând cu data de 21.04.2011 şi până la data reintegrării efective în funcţie. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare", este soluţia pronunţată de instanţă.
Dosarul în care fostul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, Cătălin Chivu, cerea anularea actului administrativ de sancţionare cu trecerea într-o funcţie inferioară, s-a tot plimbat de la o instanţă la alta. În octombrie 2013, Curtea de Apel (CA) Braşov, unde ajunsese dosarul, a dispus trimiterea acestuia la Tribunalul Braşov. Asta după ce, în februarie 2013, Înalta Curte a retrimis dosarul spre judecare la instanţa de la care a plecat, respectiv CA Braşov. În martie 2012, Curtea de Apel Braşov a respins cererea de anulare a actului administrativ, formulată de fostul şef al IPJ Brăila, însă acesta a declarat recurs la Înalta Curte, aceeaşi instanţă care, în noiembrie 2011, a admis recursul MAI împotriva suspendării actului de sancţionare, ceea ce a dus la înlăturarea lui Chivu din funcţia de conducere.
"Lupta" dintre MAI şi cms. şef Cătălin Chivu a început în aprilie 2011, el fiind eliberat din funcţia de inspector şef prin Ordin al ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, ca urmare a unui control tematic desfăşurat la sfârşitul anului 2010. Până la sfârşitul lui noiembrie 2011, când ministerul a ieşit învingător la Înalta Curte, Chivu nu a putut fi înlăturat de la conducerea IPJ Brăila. Începând cu 7 decembrie 2011, Chivu a fost desemnat să-şi desfăşoare activitatea la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro