Mergi la conţinutul principal

Recurs în dosarul «Stancu vs. Prefectură»

Stancu îşi continuă "lupta" cu Prefectura Brăila. În urmă cu două zile, la Tribunalul Brăila a fost înregistrat recursul lui Gheorghe Bunea Stancu în dosarul care are ca obiect anularea actului administrativ, emis de Prefectura Brăila. După cum se arată pe site-ul instanţei, recursul a fost declarat de reclamantul Stancu la data de 30 martie 2015, cauza urmând să ajungă la instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Galaţi. În februarie, instanţa a respins cererea de anulare a actului administrativ, emis de Prefectura Brăila, prin care Stancu a fost revocat din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila. Decizia nu era însă definitivă.
Contestaţia împotriva ordinului prefectului a fost înregistrată pe 4 decembrie, la Secţia contencios administrativ şi fiscal. În data de 9 februarie, judecătorii au dat soluţia, în defavoarea lui Stancu. "Respinge acţiunea ca nefondată. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare", era soluţia pronunţată de Tribunalul Brăila, postată pe site.
Prefectul judeţului Brăila, Vasilica Vîlcu, a emis, pe 26 noiembrie 2014, ordinul prin care Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţean, a fost revocat din funcţie. Verdictul a fost dat după mai multe zile în care instituţia a analizat informarea din partea Agenţei Naţionale de Integritate (ANI) în privinţa grefei emise de către Înalta Curte de Justiţie şi Casaţie în dosarul "Sportul", unde Stancu a fost găsit vinovat că a încălcat regimul privind conflictul de interese în materie administrativă. La scurt timp după ce a primit vestea, fostul preşedinte al PSD Brăila a decis să conteste ordinul prefectului, deşi acesta a fost eliberat ca urmare a unei decizii definitive a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Reamintim că Gheorghe Bunea Stancu a pierdut "meciul" cu ANI, asta după ce, în data de 18 noiembrie, Instanţa Supremă l-a găsit vinovat că a încălcat regimul privind conflictul de interese în materie administrativă. Este vorba despre două contracte de asociere ale CJ-ului cu două cluburi sportive controlate de firma la care Stancu este acţionar majoritar, "Concivia", prin intermediul pachetului acţionarial deţinut la "Bursagrirom".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro