Mergi la conţinutul principal

Rectorul Universitatii Brancoveanu, jignit de afirmatiile lui Stancu

Ieri, la Universitatea "Constantin Brancoveanu", a fost organizata festivitatea de deschidere a noului an universitar. Rectorul institutiei, prof. univ. dr. Alexandru Puiu, a vorbit studentilor si invitatilor despre diferentele dintre universitatile de stat si cele particulare si despre statutul universitatii pe care o conduce. Discursul sau a pornit de la o afirmatie a unui fost ministru al Educatiei, Andrei Marga, facuta dupa ce a vizitat Universitatea "Brancoveanu". Atunci, incintat de ce a vazut la Braila, Marga a spus ca in calitate de ministru va refuza sa clasifice facultatile in institutii de stat si particulare, ci va prefera sa le imparta in bune si mai putin bune. "Au trecut de atunci zece ani, ni s-au facut 35 de vizite si controale, credeam ca toata lumea s-a convins ca in clasificarea invatamintului nu mai trebuie luat in considerare criteriul proprietatii. In aceste conditii nu inteleg de ce sint oameni aici care spera sa faca invatamint de stat si ne considera o universitate de rangul doi. Ma simt jignit dupa tot ce am facut pentru acest oras si universitate. "Constantin Brancoveanu" este o universitate de rangul I in Romania. Avem profesori doctori, avem peste 20 de contracte realizate, am oferit Brailei peste 4.000 de specialisti. Multi si-au dat licenta la ASE Bucuresti, una dintre cele mai pretentioase institutii si nu au luat note mici. Majoritatea salariatilor din bancile brailene, directori, conducatori de servicii, consilieri au studiat aici. Si atunci de unde ideea ca Universitatea "Brancoveanu" e de rangul doi? Nu cumva modul defectuos de selectionare a oamenilor in institutii duce la obtinerea unor angajati prost pregatiti? Am avut studenti din aparatul administrativ al judetului, de la virf chiar, care si-au facut la noi studiile si au fost prinsi copiind. Se mirau atunci cu mult tupeu de ce primesc nota doi. Avem multi studenti buni si foarte buni, dar mai avem un procent de 5% care nu sint foarte bine pregatiti si care iata, ies in fata. Cind esti indulgent acest lucru se intoarce impotriva ta. Ca urmare, cita indulgenta a fost, nu va mai fi. Am hotarit in Senat ca la noi acesta va fi "Anul calitatii" si nici 1% dintre studenti nu vor termina fara o pregatire temeinica. Autoritatilor, daca vor sa faca o universitate de stat, le doresc succes. Ma intreb, daca o vor de 18 ani, atunci de ce au mai sprijinit-o pe asta?", a spus prof. univ. dr. Alexandru Puiu. Rectorul universitatii s-a mai referit in alocutiunea sa si la concurenta neloiala pe care o fac alte institutii din oras, la faptul ca Universitatea Ecologica atunci cind a venit in oras a facut-o ilegal, dar cu sprijinul fostei administratii locale si ca nu a facut niciodata negustorie din invatamint.
Ca proiecte pentru "Anul calitatii", prof. univ. dr. Alexandru Puiu si-a propus ca universitatea sa se implice mai mult in viata orasului, sa atraga managerii firmelor sa vada cum se face carte la "Brancoveanu". Rectorul universitatii a mai observat ca in ultimii ani unele facultati si-au pierdut suflul si a pus acest lucru si pe seama greselilor facute de universitate, dar si pe seama exigentei de la bacalaureat. A precizat ca nu are nimic impotriva exigentei la bacalaureat, dar copiii trebuie pregatiti din clasa I, nu trebuie sa fie lasati de capul lor si exigenta sa fie ca o asteptare la capul podului.

Universitatea "Brancoveanu", considerata de top

Primarul Aurel Simionescu a spus ca dupa o experienta de 10 ani ca profesor la Universitatea "Brancoveanu" poate sa aprecieze ca studentii au tot ce le trebuie pentru a deveni foarte buni specialisti, important este sa-si doreasca acest lucru. Vicepresedintele Consiliului Judetean, Giana Patrascu, a indrumat studentii sa munceasca de placere pentru ca asa isi vor putea construi o cariera si vor putea avea o viata buna. Inspectorul scolar general Iulian Danielescu a mentionat faptul ca si-ar dori o mai apropiata colaborare intre cadrele didactice de la universitate si cele din sistemul preuniversitar, ca si intre elevi si studenti si a urat tuturor sesiune usoara si impliniri profesionale. Senatorul Ion Rotaru a spus ca are incredere deplina in invatamintul particular, chiar daca pe ici pe colo mai sint derapaje si ca la Universitatea "Brancoveanu" se asigura conditii foarte bune de studiu, asadar poate afirma ca Universitatea "Brancoveanu" este una de top. In finalul evenimentului au vorbit decanul Facultatii de Management si Marketing in Afaceri Economice, conf. univ. dr. Elena Enache si decanul Facultatii de Stiinte Administrative si ale Comunicarii, conf. univ. dr. Dorian Rais, care au oferit si premii celor mai buni studenti de anul trecut, in numar de 235. Festivitatea a fost moderata de prorectorul Ion Scurtu.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro