Mergi la conţinutul principal

Record. Prinsă de 16 ori cu ţigări de contrabandă

o brăileancă de 32 de ani s-a apucat să facă bani pentru întreţinerea sa şi a copiilor, din vânzarea ţigărilor de contrabandă, însă a ajuns acum la judecată • în 2016 şi 2017, femeia a fost prinsă în timp ce comercializa ţigări în Piaţa Săracă şi cartierul Călăraşi IV, nu o singură dată, ci de 16 ori • asupra sa a fost găsit un număr total de 79 pachete, marca Ashima • procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Adelina Ciucă

 

Pentru o brăileancă de 32 de ani comerţul ilicit cu ţigări de contrabandă a devenit singura sursă de venit pentru ea şi familie. Nu s-a gândit să-şi găsească un loc de muncă de pe urma căruia să-şi câştige corect pâinea ci a ales varianta facilă,  fără a se mai gândi şi la riscurile aferente. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au finalizat cercetările şi au dispus acum trimiterea în judecată a inculpatei Adelina Ciucă, pentru infracţiunea de contrabandă. Dosarul a fost trimis la Judecătoria Brăila pentru soluţionare.

Potrivit procurorilor, în intervalul 10 ianuarie 2016 - 20 august 2017, inculpata a deţinut în vederea comercializării 79 de pachete cu ţigări, de diferite mărci, cunoscând că acestea provin din contrabandă. Ea s-a sustras astfel de la plata taxelor vamale şi accizelor, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în sumă totală de 875 lei. Femeia a fost prinsă nu mai puţin de 16 ori, de poliţişti şi jandarmi, în timp ce comercializa ţigări pe raza municipiului.

După cum arată procurorul de caz, în data de 10 ianuarie 2016, lucrători din cadrul Jandarmeriei Brăila au depistat-o în Piaţa Săracă în timp ce deţinea 3 pachete cu ţigări marca Ashima netimbrate. Patru zile mai târziu a revenit în aceeaşi piaţă, fiind prinsă având asupra sa 10 pachete cu ţigări, tot din marca Ashima. Pe 23 ianuarie şi 31 ianuarie 2016, inculpata a fost prinsă tot în Piaţa Săracă, având 6 pachete cu ţigări de contrabandă.

Afacerea cu ţigări de contrabandă a continuat şi în luna februarie 2016, femeia fiind depistată, de două ori, de poliţiştii aflaţi în acţiune, în Piaţa Săracă. Ea avea asupra sa 6 pachete cu ţigări Ashima pe care le oferea spre vânzare.

În lunile martie, aprilie şi iunie 2016, contrabandista a picat din nou în plasa oamenilor legii. Mereu îşi desfăşura activitatea infracţională în Piaţa Săracă, unde avea, probabil, clienţi.

În data de 15 noiembrie 2016, contrabandista a venit la piaţă cu o sacoşă în care avea 12 pachete cu ţigări marca Ashima, evident fără timbre fiscale. Poliţiştii i-au dat din nou planurile peste cap brăilencei. Până în vara lui 2017, contrabandista a stat se pare liniştită, sau poate aştepta marfa, întrucât poliţiştii şi jandarmii nu prea s-au mai întâlnit cu ea, după cum reiese din rechizitoriul Parchetului.

În iunie şi august 2017, inculpata Adelina Ciucă a fost din nou prinsă pe raza municipiului Brăila, de patru ori, în zona cartierului Călăraşi IV, cu ţigări de contrabandă asupra sa. Se mutase din Piaţa Săracă, cel mai sigur din cauză că oamenii legii o tot vizitau.

Fiind audiată, inculpata a recunoscut faptele comise menţionând faptul că achiziţiona ţigări de contrabandă de la o femeie necunoscută, din Piaţa Săracă, la preţul de 8 lei/pachet. Ea comercializa apoi ţigările la preţul de 10 lei/pachet, iar din banii obţinuţi cumpăra alimente şi îmbrăcăminte pentru ea şi copiii săi. Cea în cauză ştia că săvârşeşte o infracţiune, mai ales că, după cum a declarat, ea mai fusese cercetată pentru astfel de infracţiuni de contrabandă. În faţa anchetatorilor, femeia şi-a motivat faptele, spunând că nu avea nicio sursă de venit, iar prin vânzarea ţigărilor de contrabandă câştiga bani uşor, în scurt timp.

Inculpata a spus că nu are bani pentru a achita prejudiciul total stabilit de Direcţia Regională a Finanţelor Publice Galaţi. Acum instanţa va decide pedeapsa pe care o merită contrabandista.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro