Mergi la conţinutul principal

Record național realizat la Campionatul European U20

• brăileanca Denisa Cosmina Balaban a alergat în serii la 100 m garduri în 13:42 secunde • brăileanca a încheiat proba de 100 m garduri pe locul al 9-lea • Darius Techiu și Denis Neacșu au avut evoluții bune în probele la care au concurat

 

La ediția 2023 a Campionatelor Europene de atletism rezervate sportivilor U20, care au avut loc la Ierusalim, au participat și trei atleți brăileni, Denisa Cosmina Balaban, Darius Techiu, sportivi cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Onești și Denis Neacșu sportiv cu dublă legitimare LPS Brăila – CSM Brăila.

Atleta pregătită de profesorul Fănel Ionescu, Denisa Cosmina Balaban, a avut o evoluție foarte bună în serii la 100 m garduri, unde a realizat un nou record național la U20, 13:42 secunde, vechiul record fiind 13:45 secunde. Brăileanca putea corecta acest record în semifinale, unde a oprit acele cronometrului după 13:39 secunde însă vântul a bătut cu 2,3 metri pe secundă din spate și performanța sa nu a fost omologată. Balaban a fost la 3 sutimi de finala aceste probe.

Darius Techiu a avut o evoluție constantă în acest an. Sportivul pregătit de profesorul Fănel Ionescu a alergat proba de 110 m garduri, în serii, cu timpul de 13:99 secunde. Timpul putea fi mult mai bun, însă atletul brăilean a lovit destul de tare ultimul gard.

“Denisa a avut o evoluție foarte bună la europenele din această vară. A realizat un nou record național într-o competiție europeană și a terminat concursul pe un onorabil loc 9, după ce anul trecut la mondiale s-a clasat pe locul al 15-lea. A fost la 3 sutimi de finală. Ea a avut un an excelent pe plan național, a luat bacalaureatul, a intrat la facultatea de Educație Fizică și Sport de la Galați, iar acum a fost foarte aproape de o finală europeană. Techiu a avut o evoluție constantă în acest an. Dacă nu lovea ultimul gard, putea scoate un timp superior celui înregistrat în concurs. Eu sunt foarte mulțumit de prestațiile celor doi atleți. Trebuie să menționez că un aport substanțial la ceea ce am realizat noi la Campionatul European i se datorează și directorului LPS Brăila, Dan Gheorghiță, care ne-a spijinit de câte ori a fost cazul”, ne-a declarat profesorul Fănel Ionescu.

 

Antrenoarea a scos bani din buzunar pentru pregătirea lui Denis Neacșu

Calificat la europenele de la Ierusalim, după finala de seniori și tineret, unde și-a realizat baremul de participare, Denis Neacșu a fost urmărit de ghinion și nu s-a putut antrena așa cum și-a dorit pentru acest concurs continental. Sportivul pregătit de profesoara Irina Roată a contractat o viroză imediat după naționale care la un moment dat a recidivat. Timpul a fost de asemenea nefavorabil în anumite zile, însă cu toate acestea Denis Neacșu s-a clasat pe locul 21 în Europa, la U20, în proba de 200 m plat. Trebuie menționat și faptul că toate pregătirile pentru europene ale sportiului au fost susținute financiar de profesoara Irina Roată.

“Eu sunt mulțumită de rezultat, Denis a fost un copil ghinionist, a avut o viroză care în cele trei săptămâni premergătoare competiției europene a mai recidivat o dată. Nici timpul nu a ținut cu noi, ca să nu mai spun că a trebuit să găsim terenuri de atletism în orașele învecinate nouă pentru a ne antrena. Nu mai spun de faptul că nu am primit niciun sprijin financiar de la CSM Brăila, din buzunarul meu am scos bani ca să pot asigura cele necesare pregătirii atletului în perioada de pregătire a europenelor”, ne-a declarat profesoara Irina Roată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro