Mergi la conţinutul principal

Record de medalii la naţionalele de fizică, astronomie şi astrofizică

Record de medalii pentru elevii brăileni participanti la olimpiada naţională de fizică şi la cea de astronomie şi astrofizică.
O medalie de aur, cinci medalii de argint, o medalie de bronz şi două menţiuni speciale sunt premiile câştigate de elevii geniali ai Brăilei.

Medaliaţii la olimpiada naţională de fizică

Olimpiada naţională de fizică s-a desfăşurat anul acesta la Timişoara, în perioada 15-20 aprilie. Lotul brăilean a fost reprezentat de 10 elevi: cinci de la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", doi de la Colegiul Naţional "Gh. M. Murgoci", doi de la Şcoala Gimnazială "M. Eminescu" şi unul de la Şcoala Gimnazială "Mihai Viteazul". În total, şase medalii s-au câştigat la această competiţie: una de aur, patru de argint şi două de bronz.
În urma afişării rezultatelor, performanţele obţinute de elevii noştri au situat judeţul Brăila pe poziţia 5 în clasamentul naţional al olimpiadei de fizică.
Radu Andrei, elev în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Nicolae Bălcescu", a reuşit să câştige medalia de aur, acordată de Societatea Română de Fizică, primind din partea Ministerului Educaţiei şi un premiu II. El a fost pregătit de prof. Aurelia Stroe.
Cele patru medalii de argint au ajuns la elevii Maria Ţigănoiu, Cristian Adrian Dinu, ambii elevi în clasa a X-a la "Nicolae Bălcescu", pregătiţi prof. Aurelia Stroe, Valentin Dănuţ Dinu, clasa a X-a la "Gh. M. Murgoci", prof. Manuela Gheorghiu şi Răzvan Neacşu, clasa a XI-a la "Bălcescu", prof. Liviu Arici.
Cele două medalii de bronz au fost obţinute de Andrei Răzvan Gîrbăcea, clasa a X-a la "Nicole Bălcescu", prof. Aurelia Stroe şi Maria Iordache, clasa a VI-a la "Mihai Eminescu", prof. Mariana Constantinescu.

Medaliaţii la olimpiada naţională de astronomie şi astrofizică

La Craiova, în perioada 21-24 aprilie, s-a desfăşurat Olimpiada Naţională de Astronomie şi Astrofizică. Lotul judeţului Brăila a fost format din şase elevi, trei de la Colegiul Naţional "N. Bălcescu", doi de la Şcoala Gimnazială "Mihai Eminescu" şi un elev de la Şcoala Gimnazială "Mihai Viteazul".
Radu Andrei a urcat pe podium şi la această competiţie, obţinând o medalie de argint din partea Societăţii Române de Fizică şi o menţiune acordată de Ministerul Educaţiei. S-au mai obţinut şi două Menţiuni de onoare de către elevii Cristian Adrian Dinu şi Andrei Răzvan Gîrbăcea. Toţi trei premianţii au fost pregătiţi de profesorii: Liliana Iacob, Nicoleta Becheanu şi Aurelia Stroe.
De menţionat că astronomia nu este disciplină aflată în trunchiul comun, nici în liceu, nici în gimnaziu, iar materia de studiu este una complexă, acoperind programa de fizică din cei patru ani de liceu, precum şi cunoştinţe avansate de matematică, astfel că la Brăila instruirea elevilor se realizează în cadrul cercului de astronomie de la Palatul Copiilor.

Radu Andrei, calificat la olimpiadele internaţionale

Radu Andrei, în urma rezultatului obţinut la proba de baraj din cadrul olimpiadei, s-a calificat în lotul lărgit pentru olimpiada internaţională de fizică. Concursul va avea loc în luna iulie, în Elveţia.
Totodată, el s-a calificat şi în lotul restrâns pentru olimpiada internaţională de astronomie, ce va avea loc în luna octombrie, în Bulgaria, precum şi în lotul lărgit pentru olimpiada internaţională de astronomie şi astrofizică. Concursul va avea loc în luna decembrie, în India.
Pentru el urmează o altă perioadă de studiu intens, urmată de două testări a căror miză va fi calificarea în lotul restrâns pentru cele două olimpiade internaţionale: fizică (Elveţia) şi astronomie şi astrofizică (India).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro