Mergi la conţinutul principal

Record de contestații la BAC! Peste jumătate dintre absolvenții brăileni au fost nemulțumiți de note

* din cei 1.561 candidați care au susținut examenul, 851 au depus contestații * rezultatele finale se vor afișa vineri, 1 iulie

 

”Avalanșă” de nemulțumire după afișarea primelor rezultate la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2022. La Brăila, mai bine de jumătate (54,52%) dintre candidații care au susținut probele scrise au depus contestații, după cum reiese din datele transmise de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Brăila. Concret, vorbim de 851 de contestații transmise, iar la examen au participat 1.561 candidați. Cele mai multe au fost depuse la proba scrisă de limba și literatura română – 427 contestații, matematică – 115 contestații și istorie – 78 contestații.

Absolvenții trebuie acum să aștepte până vineri, 1 iulie, pentru a afla rezultatele finale.

Reamintim că, în urma afișării primelor rezultate, Brăila se află pe locul 3 în ierarhia națională, cu o promovabilitate în rândul promoției curente (2022) de 85,7%. Pe primul loc se află județul Cluj - 88,5%, iar pe doi județul Galați - 86,7%. Rezultatele sunt foarte bune și în ceea ce privește promovabilitatea la general, adică notele obținute de candidații din promoția curentă și promoțiile anterioare, procentul fiind de 81,29% (locul 4 în clasamentul național). Pentru promoțiile anterioare rata de promovare este 37,5%.

Înainte de soluționarea contestațiilor, în prima sesiune de Bacalaureat au promovat 1.269 de candidați, dintr-un total de 1.561 de candidați prezenți. Dintre aceștia, 1.417 candidați sunt din promoția curentă, iar 144 candidați provin din promoțiile anterioare. Trebuie precizat că un număr de 32 de candidați au absentat, iar doi candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceștia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului național de Bacalaureat.

În ceea ce privește statistica pe medii (promoția curentă și promoțiile anterioare), s-au înregistrat 239 medii între 6 și 7, 316 medii între 7 și 8, 429 medii între 8 și 9 și 283 medii între 9 și 9,99. Înainte de soluționarea contestațiilor, două absolvente ale Colegiului Național “Gh. M. Murgoci” au media 10: Denisa Bădără (profil matematică-informatică) și Ana Ruxandra Gavriliu (profil filologie). Ruxandra este și șefa de promoție a Colegiului “Murgoci”.

În topul liceelor cu cele mai bune rezultate pe primul lor se află Colegiul Național “Gh. M. Murgoci”, care este și singura unitate de învățământ din județul nostru unde toți candidații au promovat examenul. Pe locul 2 se află Colegiul Național “Ana Aslan” - 98,68%, pe 3 Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” - 97,97%, pe 4 Colegiul Național “Nicolae Bălcescu” - 97,71%, iar pe locul 5 Liceul Teoretic “Panait Cerna” - 97,39%.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro