Mergi la conţinutul principal

Recomandare de lectură: ULTIMA FOTOGRAFIE, BOGDAN HRIB, Editura Tritonic, București, 2015

Bogdan Hrib s-a născut în 1966, la București și a practicat meseriile de fotograf și jurnalist. De asemenea, a fondat editura Tritonic în 1993 și a fost consilier editorial la Crime Scene și la Publicațiile Flacăra. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România și cadru didactic asociat la Facultatea de Management din cadrul SNSPA.

Ca scriitor s-a remarcat printr-o serie de volume, precum: „Filiera Grecească”, „Blestemul manuscrisului”, „Ucideți generalul” – tradus în limba engleză și premiat de Asociația Scriitorilor din București, „The Greek Connection” – apărut în Canada, în 2015.

„Ultima fotografie” (2016) este un roman pe care autorul îl consideră un omagiu adus fotografiei și fotografilor, asta pentru că eroul principal al cărții este Alexandru Zaharia, un bărbat de cincizeci de ani, care întreaga viață a practicat meseria mai sus amintită. Ajuns la această vârstă matură, personajul nu se simte împlinit. A avut două soții, are două fiice din prima căsătorie, o firmă ce nu funcționează bine și datorii la bancă. În ciuda tuturor acestor neajunsuri, Alexandru Zaharia dorește cu ardoare să își îndeplinească un vis mai vechi, acela de a pleca într-o croazieră de lux.

Această călătorie și întâlnirea pe vas cu o fostă colegă de școală îi vor trezi fotografului foarte multe amintiri. De altfel, romanul este alcătuit din rememorări ce ne vor duce într-un trecut pe care unii chiar l-au trăit. Fiecare capitol, denumit sugestiv, reprezintă o poveste a unor oameni singuri și nemulțumiți, cărora li se mai oferă o șansă.

„Romanul este și o interfață estetizantă la compararea celor două sisteme: comunismul zdrențăros din ultima fază și capitalismul de rechinariu. Partea fină, melancolică a romanului, este de găsit în plimbarea mondială a singurătăților și povestirea fostelor greșeli în prag de a comite altele noi. (…) O carte a mântuirilor parțiale și a trăirilor intense din partea cititorului.” (Felix Nicolau)                   

Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro