Stephen King s-a născut în 1947, în Portland, Maine. În ciuda copilăriei grele, acesta a fost permanent atras de literatură și cinematografie, începând de la o vârstă fragedă să își transpună propriile experiențe în povestiri, pe care apoi le-a publicat în reviste literare.
Începând cu momentul în care concernul editorial Doubleday i-a acordat credit publicând romanul „Carrie”, Stephen King devine un nume în literatura lumii, scriind peste șaizeci de romane și două sute de povestiri, doborând toate recordurile de vânzări și primind numeroase premii, printre care și prestigioasa Medalie pentru Contribuții Deosebite în Domeniul Literaturii Americane oferită de National Book Foundation.
Romanul „Mobilul” este scris în stilul caracteristic autorului, plin de suspans și momente tensionate, provocate de un element aflat la granița realității. Artistul plastic Clayton Riddell se află la Boston pentru a semna un contract fabulos. Bucuros să transmită vestea familiei, acesta apelează, spre norocul lui, la telefonul fix, în timp ce pe toate telefoanele mobile aflate în funcțiune este transmis un mesaj subliminal, care îi va determina pe oameni să regreseze, rezumându-se doar la instinctul de a ucide. Totul va fi dominat de haos, lumea se întoarce la un Ev Mediu întunecat, unde o hoardă de oameni reduși la instinctele primare ajung să facă legea.
Din acest coșmar încearcă să evadeze Clay și alți doi supraviețuitori în drumul lor spre Maine, deși nu sunt siguri dacă acolo vor descoperi un paradis sau o capcană mortală.
„Privi în jur neliniștit. Toate locuințele erau întunecate – alimentarea cu electricitate se oprise deja – și puteau foarte bine să fi fost părăsite, atâta doar că el avea senzația că niște ochi îl urmăreau. Ochii nebunilor? Teldemenților? Se gândi la Femeia Power Suit și la Pixie Albă, la smintitul în pantaloni gri și cravată ferfenițită, la bărbatul în costum de afaceri care smulsese cu dinții urechea câinelui. Se gândi la bărbatul gol, care împungea aerul cu antenele de mașină în timp ce alerga. Nu, urmărire nu era un cuvânt care să facă parte din repertoriul teldemenților. Ei se repezeau, pur și simplu, la tine. Dar dacă în casele acestea – sau cel puțin în unele dintre ele – se ascundeau oameni normali, unde erau teldemenții?”
Romanul a fost catalogat drept: „O privire tehnofobă, convingătoare, asupra sfârșitului civilizației, cu observații sociologice care te pun în gardă.” – Publishers Weekly
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.