Mergi la conţinutul principal

Recomandare de lectură: MARELE GORSKY, VERA GOLDSWORTHY, Editura Humanitas, București, 2017

Vesna Goldsworthy s-a născut la Belgrad în 1961, unde a locuit până în 1986, când s-a căsătorit cu un diplomat britanic și s-a stabilit la Londra. În prezent, predă literatură și scriere creativă la Kingston University. Este autoarea a patru cărți traduse în mai multe țări și recompensate cu premii literare.

„Marele Gorsky” este un roman publicat în anul 2015 și devenit în scurt timp bestseller internațional. În această carte, autoarea reia subiectul binecunoscutului roman „Marele Garsby” al lui Scott Fitzgerald. Acțiunea este strămutată în Londra secolului XXI, unde un oligarh rus, Gorsky, va încerca să își recucerească o veche iubire. Acesta descoperă o librărie și îi oferă librarului, pe nume Nikola, sume importante de bani pentru a-i alcătui lui Gorsky o bibliotecă personală impresionantă, pe care bogătașul dorește să și-o instaleze în vila sa imensă pe care și-o construiește chiar lângă modesta locuință a lui Nikola. Gorsky o regăsește la Londra pe Natalia, iubirea sa de altădată, căsătorită cu un englez și speră să o recucerească, motiv pentru care dorește să îi ofere o colecție valoroasă de titluri ale scriitorilor ruși.

Nikola este atras într-o lume a oamenilor bogați, pe care nu o cunoaște, dar pe care o descoperă pas cu pas. Din nefericire însă, dincolo de strălucirea și opulența acesteia se află multă deznădejde și disperare.

„Gorsky, personajul central al romanului, le datorează la fel de mult celebrilor îndrăgostiți din literatura rusă precum Oneghin, Vronsi și Jivago, ca și lui Gatsby. Povestea mea e, de fapt, o poveste de iubire cu cărți.” – afirmă autoarea.

Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro