Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Recomandare de lectură: JURNALUL ANNEI FRANK, ANNE FRANK, Editura Humanitas, București, 2011

Anne Frank este unul dintre cele mai cunoscute nume din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Născută în anul 1929, într-o familie evreică din Germania, Anne, părinții săi și sora acestei mai mare se văd nevoiți să se refugieze în Olanda, odată cu venirea la putere a lui Hitler. Însă în scurt timp Țările de Jos sunt invadate de Germania nazistă și familia Frank va locui timp de doi ani de zile în clandestinitate, într-o anexă a fabricii de condimente a tatălui, Otto Frank.

Viața în ascunzătoarea improvizată, alături de o altă familie și de un medic stomatolog, este descrisă de tânăra de treisprezece ani cu o maturitate impresionantă, în “Jurnalul” său, pe care Anne îl primise cadou de la părinți cu ocazia aniversării.

Teama permanentă, lipsurile pe care sunt nevoiți să le îndure, tensiunile, certurile, totul pe fundalul războiului care dezbină și dezumanizează sunt surprinse în valoroasele pagini scrise de Anne Frank, cu un deosebit talent literar.

Anne crește, se schimbă și se descoperă pe sine și pe alții în această perioadă de izolare, iar cititorul va face cunoștință cu o adolescentă aflată în plin proces de maturizare, revoltată împotriva familiei, avidă de cunoaștere, dornică să trăiască, să cucerească lumea, să devină un nume cunoscut, să-și depășească condiția de viitoare soție, mamă sau gospodină.

Visul Annei se împlinește, în ciuda faptului că nu supraviețuiește războiului. Ea rămâne în istoria umanității prin „Jurnalul” său, publicat în 1947 de tatăl acesteia, tradus apoi în peste 65 de limbi și vândut în peste 30 de milioane de exemplare.

Prin gândurile sale, “Anne Frank a lăsat cea mai frapantă mărturie umană din timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Mai mult, a dat un chip, o voce, un nume milioanelor de victime inocente – fără chip, fără voce, fără nume – ale barbariei naziste. Anne Frank nu e o simplă autoare; împreună cu cartea ei, a devenit un simbol.” - afirmă editorii cărții în prezentarea acesteia.

Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii