Mergi la conţinutul principal

Recomandare de lectură: HOMO DEUS – SCURTĂ ISTORIE A VIITORULUI, YUVAL NOAH HARARI, Editura Polirom, Iași, 2018

Yuval Noah Harari a obținut doctoratul în istorie la University of Oxford și este profesor de istorie universală în cadrul Departamentului de Istorie al Universității Ebraice din Ierusalim. Cartea sa, Sapiens”, publicată inițial în Israel în 2011, a fost tradusă în peste patruzeci de limbi. Timp de peste șase luni s-a aflat pe lista bestsellerurilor Sunday Times și a fost de asemenea în topul bestsellerurilor New York Times.

Dacă „Sapiens” ne-a arătat de unde venim, „Homo deus” ne arată încotro ne îndreptăm. De-a lungul istoriei, omenirea s-a confruntat constant cu trei probleme cruciale: războiul, foametea și molimele. În secolul XX, a reușit să le rezolve în mare măsură. Războiul nu mai are aceeași putere de distrugere: în prezent, numărul celor care se sinucid e mai mare decât al celor morți în conflicte armate. Foametea dispare: oamenii suferă mai degrabă din cauza obezității decât din cauza malnutriției. Molimele nu mai fac ravagii: mai mulți oameni mor de bătrânețe decât în urma bolilor infecțioase. Ce anume va lua însă locul războiului, foametei și molimelor în agenda omenirii? Ce destin vom alege pentru noi înșine, ce scopuri ne vom stabili? Yuval Noah Harari explorează proiectele, visurile, coșmarurile care ne vor marca viitorul. Omul va încerca să devină asemenea zeilor, învingând moartea și creând viața artificială. Este chiar următorul stadiu al evoluției – „Homo deus”.

„O carte remarcabilă, cu perspective și reinterpretări profunde ale lucrurilor pe care credem că le știm despre noi și despre istoria noastră. O carte foarte inteligentă, plină de observații pătrunzătoare și ironie mușcătoare. O carte neobișnuită, o carte cool.” – The Guardian

„Asemenea marilor epopei, «Sapiens» avea nevoie de o continuare. Aceasta este «Homo deus», în care viitorul, după toate probabilitățile apocaliptic, este imaginat în detaliu. E un scenariu fascinant al nenumăratelor moduri în care am putea să dăm greș din cauză că vrem prea mult.” – The Observer

Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro