Recomandare de lectură: FATA DISPĂRUTĂ, GILLIAN FLYNN, Editura Trei, București, 2013 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Recomandare de lectură: FATA DISPĂRUTĂ, GILLIAN FLYNN, Editura Trei, București, 2013

Gillian Flynn s-a născut în 1971, în Kansas City, Missouri. Romanul său de debut, Dark Places”, publicat în 2006, a fost premiat și apreciat de cititori. Cărțile sale au fost publicate în douăzeci și opt de țări, multe dintre ele fiind bestseller.

„Fata dispărută” este un thriller ce oferă toate ingredientele acestui gen literar. Structurat pe trei părți – „Băiatul pierde fata”,” Băiatul cunoaște fata” și „Băiatul recapătă fata (sau viceversa)” – romanul ne prezintă povestea unui cuplu, reconstruită din dublă perspectivă – atât a lui Nick, cât și a lui Amy. Cei doi sunt căsătoriți de cinci ani și mariajul lor trece printr-o criză determinată, am putea crede inițial, de însăși criza economică. Ambii sunt scriitori, ea cu mai mult succes decât el, însă amândoi sunt concediați.

Povestea începe în momentul în care cei doi își aniversează căsătoria. Din nefericire Amy dispare, iar romanul se transformă în unul polițist cu numeroase aspecte psihologice. Dacă povestea din prezent o aflăm din perspectiva lui Nick, istoricul cuplului ne este prezentat din punctul de vedere al lui Amy și al jurnalului acesteia, descoperit de poliție. Aflăm astfel că cei doi aveau de ceva timp probleme și asta din cauza lui Nick, un tip destul de impulsiv și orgolios, care nu suportă superioritatea soției. Amy însă pare a fi soția perfectă ce încearcă să își salveze căsnicia și să îi facă soțului pe plac. Prin urmare, suspiciunile în privința dispariției femeii se îndreaptă împotriva lui Nick, care se îngroapă în minciuni și mărturii false.

Suspansul este întreținut de răsturnările de situație, dar și de faptul că adevărul ne este dezvăluit abia la final.

„Gillian Flynn trasează cu subtilitate portretul unei femei care încearcă să mulțumească un soț imposibil, dar anumite indicii sugerează că nu totul este așa cum pare. O versiune a faptelor ascunde o alta într-un roman care manipulează în mod inteligent cititorul.” (Sunday Times)

În anul 2014 romanul a fost ecranizat, filmul avându-i în rolurile principale pe Ben Affleck și pe Rosamund Pike.

Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro