Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Recomandare de lectură: ÎNAINTE SĂ ADORM, S. J.WATSON, Editura Trei, București, 2011

S. J. Watson este un scriitor englez, născut în anul 1971 și care a debutat în 2011 cu romanul “Înainte să adorm”, publicat ulterior în 42 de țări și devenit bestseller internațional. Cartea a fost ecranizată în 2014, cu Nicole Kidman, Colin Firth și Mark Strong în rolurile principale.

Romanul urmărește povestea Christinei Lucas, o fostă scriitoare, care are parte de un destin dramatic. De douăzeci de ani, în urma unui accident, aceasta nu reușește să își păstreze amintirile mai mult de o zi. Când se trezește dimineața, mintea ei este complet ștearsă și permanent trebuie să o ia de la capăt. Doctorul Nash, care tratează cazul, o sfătuiește să țină un jurnal în care să își noteze trăirile sale de peste zi, pe care a doua zi dimineață să le poată reciti. O frază atrage atenția în paginile jurnalului: “Să nu ai încredere în Ben”, acesta fiind soțul Christinei, pe care îl simte ca pe un necunoscut ce i se prezintă în fiecare dimineață și care îi răspunde la întrebările ce îi invadează mintea.

Cititorul descoperă, împreună cu personajul, detalii din trecutul acesteia, precum și motivul pentru care a ajuns în situația actuală. De asemenea, cartea oferă un prilej de reflecție asupra ceea ce înseamnă amintirile pentru și în viața oamenilor.

“E ca și când aș muri zi de zi. Iar și iar. Trebuie să mă fac bine. Nu mă pot imagina continuând așa multă vreme. Știu că la noapte o să mă culc, iar mâine dimineață iarăși o să mă trezesc fără să știu nimic. Și la fel o să se întâmple poimâine și răspoimâine, și tot așa… Pur și simplu nu mă văd făcând asta. Asta nu e viață, ci existență, un salt de la un moment la altul fără să am habar de trecut, fără să-mi pot face vreun plan pentru viitor. Îmi închipui că așa trebuie să fie și animalele. Lucrul cel mai rău este că nici măcar nu știu ce nu știu. Probabil că sunt multe lucruri care așteaptă să mă rănească. Lucruri pe care nici măcar nu mi le pot imagina.”

Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila. Disponibilitatea titlului poate fi consultată în catalogul electronic al bibliotecii – https://toread.bjbraila.ro/opac.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii