Mergi la conţinutul principal

Recomandări de vreme rea pentru şoferi

în condiţiile unui carosabil umed sau acoperit cu zăpadă, şoferii trebuie să-şi sporească atenţia şi să adopte o manieră calmă la volan • nu trebuie bruscate comenzile vehiculului

 

Ieri se anunţa o înrăutăţire a vremii luându-se în calcul ca arterele de circulaţie să fie acoperite cu zăpadă. În aceste condiţii, şoferii care pornesc cu autoturismele la drum trebuie să aibă mare grijă. Există riscul producerii unor accidente grave.

Poliţiştii rutieri le recomandă conducătorilor auto ca, în condiţiile unui carosabil umed sau acoperit cu zăpadă, să-şi sporească atenţia şi să adopte o manieră calmă la volan, fără să bruscheze comenzile vehiculului. Fiecare manevră în trafic trebuie să fie efectuată numai după o temeinică asigurare!

Potrivit poliţiştilor, în cazul intrării în vigoare a avertizărilor de cod portocaliu ori cod roşu de viscol, ninsori abundente şi/sau polei, se va dispune închiderea imediată a circulaţiei, cu instalarea mijloacelor de semnalizare corespunzătoare.

Poliţiştii brăileni le recomandă şoferilor:

- Informaţi-vă permanent asupra condiţiilor meteorologice şi evoluţia acestora, transmise de autorităţile centrale şi locale, respectiv de mass-media;

- Evitaţi orice călătorie dacă nu este absolut necesară. În cazul în care trebuie neapărat să plecaţi cu maşina, înainte de a porni la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor!

- Folosiţi drumurile principale; evitaţi-le pe cele secundare, considerate scurtături;

- Folosiţi corespunzător atât sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea şi a putea fi văzuţi în trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei;

- Utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, operatorii de transport ce deţin autovehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone, au obligaţia legală de a monta pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele şi pe drumurile stabilite.

- Adaptaţi permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi de trafic! Circulaţi cu viteză redusă atât în localităţi, cât şi în afara lor;

- Păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri în condiţii de siguranţă!

Mesajul poliţiştilor pentru şoferi: DRUM BUN!

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro