Mergi la conţinutul principal

Recepţie finală la secţia Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean

• noua clădire din curtea spitalului, unde urmează să funcţioneze secţia Anestezie-Terapie Intensivă, este gata • lucrările de construcţie au fost începute în 2011, de firma “Confort 2000” • lucrarea a fost predată de CJ spitalului în 2013 • ulterior, fostul manager, dr. Mihail Iugulescu, a descoperit o serie de nereguli, drept pentru care au fost reluate lucrările, numai că de această dată au fost atribuite altor firme, prin SEAP • managerul interimar, Delia Râşnoveanu, nu ne-a oferit nicio declaraţie despre recepţia finală a secţiei ATI, sau data exactă când ar putea avea loc, motivând că nu ştie NIMIC

 

Secţia Anestezie-Terapie Intensivă (ATI) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila este gata, urmând ca în cursul acestei săptămâni să se facă recepţia finală a lucrării, aşa cum a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean, Francisk Chiriac.

“Săptămâna viitoare (săptămâna în curs -n.r.), va avea loc recepţia finală la secţia ATI. (...) Iată că se mai întâmplă şi lucruri bune la spital. Vom continua să ne gândim la dezvoltarea spitalului”, a declarat Chiriac într-o conferinţă de presă.

Noua secţie face parte din “moştenirea” lui Gheorghe Bunea Stancu în sistemul sanitar brăilean. Firma care a câştigat licitaţia pentru a construi de la zero clădirea a fost “Confort 2000”. Lucrările au început în anul 2011 şi s-au finalizat în 2013, însă secţia nu a putut fi folosită pentru că nu avea sistem de intervenţie în caz de incendiu şi nici nu era făcută legătura cu spitalul. Imediat după ce Consiliului Judeţean a predat imobilul Spitalului judeţean, managerul de la vremea respectivă, dr. Mihail Iugulescu, a constatat însă o serie de nereguli. “La ATI, lucrarea a fost predată spitalului în 2013. Însă noi am descoperit nişte neconformităţi şi atunci am făcut o expertiză care a arătat deficienţele existente. Am licitat în SEAP şi a câştigat o firmă specializată în a repara şi depana instalaţiile de ventilaţie şi climă şi am început reparaţiile. Dar, pe măsură ce am reparat, am descoperit lucruri noi, am descoperit că erau probleme la automatizări, la cutiile filtrante din saloanele ATI, filtrele Hepa nu erau puse cum trebuie, iar acum lucrăm să reparăm ce s-a făcut prost”, ne-a declarat Iugulescu în luna martie, când era manager.

Firma care s-a ocupat iniţial de instalaţia de ventilaţie şi climă este “Ventoclima” Galaţi, care a dat faliment şi în prezent nu mai există. În ceea ce priveşte străpungerea ce trebuia făcută între ATI şi spital, lucrarea urma să fie făcută de “Barge Spedition” din Brăila, iar costurile, aproximate undeva la 100.000 lei urmau să fie suportate din bugetul spitalului.

Contactată de reporterii “Obiectiv – Vocea Brăilei” pentru a obţine mai multe detalii despre istoricul lucrărilor la secţia “ATI”, actualul manager interimar, Delia Râşnoveanu, a declarat că nu ştie nimic despre acest subiect şi că urmează să se intereseze zilele acestea.

 

Corpul B al Spitalului Judeţean urmează să intre în reparaţii capitale

Preşedintele CJ, Francisk Chiriac, a mai vorbit şi despre lucrările de reparaţii ce urmează să fie efectuate la corpul B al SJU, adică la fostul Spital 3. Chiar acesta recunoaşte că starea în care se află acum clădirea de pe strada Pietăţii este deplorabilă. “Corpul B al Spitalului Judeţean de Urgenţă va merge în paralel cu corpul A. Din păcate, corpul B arată mult mai jalnic decât corpul A. Este aceeaşi strategie pe care vrem să o abordăm şi la corpul A, adică cu partea de utilităţi, de încălzire, de alimentare cu apă, gaze şi ce mai trebuie acolo, partea de curte, şi apoi să găsim o modalitate în care acel corp să intre în reparaţii capitale, să spunem aşa, redimensionare şi recompartimentare. Este un corp de clădire de patrimoniu, va fi puţin mai dificil faţă de corpul A, dar nu-l vom lăsa aşa”, a afirmat sursa citată.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro