Mergi la conţinutul principal

Recensământul s-a prelungit cu o săptămână. Cum trebuie să procedeze brăilenii care încă nu s-au recenzat

* recenzorii mai au la dispoziție o săptămână pentru finalizarea colectării datelor de pe teren * termenul limită inițial era 17 iulie * oficial, decizia prelungirii acestei etape până pe data de 24 iulie s-a luat din cauza ritmului scăzut de colectare a datelor în anumite localități

 

 

 

Ultima etapă a recensământului populației și al locuințelor (RPL2021) s-a prelungit până pe 24 iulie. Așadar, brăilenii care nu au participat la RPL mai au la dispoziție încă o săptămână, pentru a ajuta recenzorii la finalizarea colectării datelor de pe teren. Pentru asta, trebuie doar să participați la un interviu față-în-față, să răspundeți corect la întrebări, iar informațiile vor fi introduse într-un chestionar electronic identic cu cel din etapa de autorecenzare.

În cazul în care nu ați fost contactat de un recenzor, puteți apela la punctele de recenzare fixe deschise la Primăria Municipiului Brăila, unde programul este de luni până joi, între orele 8.00 - 16.30 și vineri, între orele 8.00 - 14.00 și la Direcția Regională de Statistică Brăila, sediu aflat pe strada Unirii, nr.72, Bl. Turn, parter, unde programul este de luni până vineri, în intervalul 8.00 - 18.00, iar în zilele de weekend, între orele 9.00 - 14.00, a transmis, pe pagina sa de Facebook, Direcția Regională de Statistică Brăila.

La Brăila, conform informațiilor oficiale, peste 80% din populația județului nostru a fost recenzată. Cea mai mare parte, adică peste 50% din populație, cu ajutorul cetățenilor care și-au introdus singuri datele în sistem, în etapa autorecenzării, iar restul, de peste 30% fiind asigurată de către cenzori, prin interviuri față în față, în etapa colectării datelor la domiciliu.

Reamintim că persoanele care vor refuza recenzarea riscă o amendă cuprinsă între 1.000 și 3.000 lei, iar pentru persoanele care împiedică accesul în complexuri sau ansambluri rezidențiale sunt prevăzute amenzi între 1.500 și 5.000 lei.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro