Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Recalcularea pensiilor se afla pe ultima suta de metri

Zilele acestea, angajatii Casei Judetene de Pensii (CJP) Braila se afla in plin proces de evaluare in vederea recalcularii pensiilor, a dosarelor incadrate in ultima etapa din aceasta actiune. Este vorba despre cei care au iesit la pensie in perioada 1 ianuarie 1997 - 31 decembrie 2001 si anume 19.015 dosare.
Pina la aceasta data s-a reusit evaluarea si recalcularea a 9259 de dosare, ceea ce reprezinta 49% din totalul acestora. Dintre cele deja evaluate, 5425 de dosare au inregistrat o majorare a punctajului mediu anual, fata de cel aflat in plata, ceea ce va duce la cresterea pensiilor celor care se afla in aceasta situatie. "Pensiile evaluate in ultima etapa se estimeaza ca vor fi achitate in luna decembrie. Trebuie precizat faptul ca majorarea punctajelor medii anuale nu sint o consecinta a unor erori de calcul. Este vorba despre faptul ca indexarile si recorelarile s-au acordat in mod diferit, ca in acest moment se iau in calcul unele venituri care pina acum nu erau luate in considerare etc.", a precizat Sorin Enache, director executiv al CJP Braila.
La Braila, in procesul de evaluare in vederea recalcularii pensiilor se afla 61.178 de dosare. Din totalul acestora, au fost evaluate 50.029 de dosare si doar 40% dintre pensionari au avut de cistigat in urma acestei actiuni.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii