Mergi la conţinutul principal

Rebransari in masa la sistemul de termoficare centralizat

Edilii spun ca vor atinge acest deziderat prin furnizarea de servicii mult mai bune cetatenilor, la un pret mai mic cu 30%. Viceprimarul Stanel Necula ne-a informat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca autoritatile au in vedere infiintarea unei noi societati de termoficare, la care actionar sa fie doar Consiliul Local Municipal si va cuprinde, pentru inceput, partea de intretinere si reparatii a sistemului de distributie, de care pana acum se ocupa CET. La aceasta se va adauga si o noua sursa de energie termica, alta decat a CET, mai moderna si mai performanta. Noua societate se va ocupa de intretinere si reparatii, lucrari constructii, instalatii, alimentari cu apa, canalizare, reparatii la blocuri. In acest fel, CET-ul, cu un actionariat in care CLM detine 78,8%, restul pachetului de actiuni fiind detinut de privati, va fi lasat cu sursa veche, de la Km 10, intentia fiind sa fie privatizata partea ramasa din societate.
Potrivit lui Necula, anul 2010 va gasi Braila cu sursa noua de energie termica, ce se va dovedi foarte avantajoasa pentru populatie: "In conditiile in care venim cu o sursa noua, cu randament mult mai bun si eliminam pierderile pe traseu, adica pe cei 10 km de conducta veche si supradimensionata, vom reusi sa ajungem la populatie cu un agent termic redus cu circa 30% fata de costurile actuale. Analiza noastra indica faptul ca nu vom depasi 35.000 de apartamente, iar pentru celalalte vom propune centrale termice de cvartal, pe un alt tip de finantare, acestea urmand a fi plasate la capat de retea. 35.000 de abonati este raportul optim intre costurile pe care le investim in sursa si numar de utilizatori".
Necula a precizat ca noua societate se va ocupa, cel mai probabil, din toamna lui 2009, la cerere, si de preluarea serviciilor de administrare a asociatiilor de proprietari, oferind o solutie mai avantajoasa si mai transparenta decat cea actuala, in care zeci de asociatii sunt fraudate: "Noua societate pe care vrem s-o infiintam va avea un compartiment de administrare cladiri. Termenul este general, dar include si relatia cu asociatiile de proprietari, iar in functie de solicitarile presedintilor de asociatii, societatea va putea prelua in administrare si aceste asociatii, cu tot ce tine de cheltuieli, subsoluri, fatade, terase, etc. Nu va mai exista posibilitatea ca administratorii sa faca selectie de oferte cu cine vor ei, ca acum. Vreau sa va spun ca 80% din reclamatiile facute de cetateni sunt legate de modul in care sunt administrate condominiile". Atentionat ca s-a mai incercat o asemenea formula, iar CET-ul a venit cu o astfel de oferta asociatiilor in urma cu cativa ani si nu s-au gasit doritori, Necula crede ca depinde si de modul in care autoritatile abordeaza problema.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro