Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Rebelii kurzi cer autoritatilor de la Ankara sa propuna un "plan de pace"

Un reprezentant de rang inalt al rebelilor kurzi refugiati in nordul Irakului a cerut joi autoritatilor de la Ankara sa propuna un "plan de pace" pentru a pune capat luptei lor impotriva statului central turc, relateaza AFP.
"Cer Turciei sa aiba curaj si sa prezinte un plan de pace pentru a rezolva aceasta problema", a declarat Abdel Rahman Shadershi, purtator de cuvint al Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).
"In acest fel am putea depune armele", a adaugat reprezentantul organizatiei separatiste, care se ocupa de relatiile externe ale PKK.
Acest apel la o solutie pasnica intervine inaintea unei conferinte organizate la Istanbul, la care participa statele vecine cu Irakul si marile puteri, care se vor discuta despre situatia de la frontiera dintre cele doua tari. Ankara a mobilizat trupe in zona de frontiera si ameninta cu lansarea unei operatiuni militare in scopul eliminarii bazelor rebelilor kurzi din muntii Qandil, care adapostesc intre 3.000 si 4.000 de combatanti.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii